Kumisaappaat%20003.jpg

 

Kyl mää ny jo tiärän mist someraivo syntyy. Ei se siit tul, vaik joku olis eri miältä jostain asjast ku toinen. Eikä siitäkä, jos toinen ei suvaitte mittään ja toinen suvaittee ihan mitä vaa. Ei. Se alkaa siit, ku joku kuka ei ymmärrä itte jutust mittään alkaa huurella viaraisiin pöytiin. Mää kerron täst ny hyvän esimerkin.

Feisbuukis oli kenkämainos. Iskin sihen silmäni, ku olen kaipaillu jalkinei, mil tämmönen kinttuvaivanenki pääsis vähä liikkeel. Ja mitkä olis helppo kiskasta jalkaan ja pois, mun kärsivällisyyrelläni ei mittään lenkkarinnauhoi solmita. Mää olen pilannu jalkateräni lampsimal kummisaappais pitkin betonikäytävii kolkyt vuatta. Voi ne aikasemmin käytetyt kymmensenttiset korotki jottain vaikuttaa, mut ei niist ny puhuta.

Niis kenkis muuten mittään vikkaa ollu, mutku kaikki oli valkosii. Nekin mikkä oli joku muun värisii, oli vähintään pohjistas ja alareunastas vitivalkosii. Mää voin vaan kuvitella, milt ne ensmäisen hiakkatiälenkin jälkeen näyttäis.Pistin sit kommentin, misä kummastelin tätä seikkaa. Joku sit jo komppaskin muu ja sano ihan sammaa ihmetellees. Se oli mul mannaa; heti löytys niinku sialunkumppani.

Mut entäs sit? Eiks joku perhanan Vanna Millila (nimi muutettu) vastannu meitin kommentteihin ensin huakasemal ”huoh” ja rupes sit vittuilemaan suarastaan. Meitin kuulemma pitäis ymmärtää, et täsä on kysees kaupunkilaiskenkä ja et maalla hän suasittelis pitämään kummisaappai. Kummisaappai! Arvakka kimpaantusiks mää?

Sanoin, ettei moisii jalkinei piretä ku enintäs vesisattees ja sikalas. Eihän tämmönen Konnamintti Kollilavantti (nimi taas muutettu) tiätenkä mittään ymmärrä, mut pakko oli laittaa viäl toinenki kommentti.  Totesin, et melko rajallinen täytyy olla ihmisen käsitys maalaiselämäst, ku luulee, et tääl pelkil saappail pärjätään. Sit panin pari pirullisestas nauravaa hymiöö ja loppuun viäl ”huoh”.

Silt varalt, ettei tää ämmä sittenkä vaikenis, klikkasin itteni sen feisbuukkisivul. Ihan niinku arvasinkin, ni sil oli iha julkinen profiili siäl. Pääsin lukemaan ihan kaikki typerät päivitykset, mitä se oli sinne laittanu. Hah hah, jos paskaa tulis niskaan, ni kyl mul ny olis aineistoo vaik pilkkalaulun tekemisseen! Sit voisin laittaa sinne viestin, et onks rouvan tossut viäl valkoset vai onks päässy ryvettymään.

En sit ennää menny kattomaan, oliks tullu kommenttei lissää sinne kenkämainoksen alle. Olkoon rauhasas moinen bimbo! Mut jos on sattunu guuglettammaan mun nimeni tää Kollilanvantti Kombobintti (nimi taaski muutettu) , ni tännepä blogiin tulee.Tervetulloo vaan! Nährään sit raastuvas tai nahkurin orsil tai jossain.
 

Myähemmin mää muistin, etten mää mikkään maalainen olekka; mää ole kaupunkilaine. Mul vaan sattumalt on viis ja pual kilometrii lähimmäl asfaltil. Minkä färiset tossut mun ny oikeen kuuluis ostaa?