…jos tässä vaiheessa olisi joulukortit hankittuna, vieläpä siististi niihin osoitteet tekstattuna ja oikean arvoiset postimerkit kulmiin säntillisesti liimattuna ja vielä parempi, jos ne olisi kiltisti ohjeiden mukaan suljettuna punaiseen postituskuoreen ja jopa sujautettuna oikean väriseen postilaatikkoon, onko se sitten sininen vai keltainen, en minä ainakaan tiedä.
 
Mutta kai sekin on jotain, että on jo ostanut kaksi pakettia korttipohjia, violettia ja roosaa tietenkin, nehän ovat ne perinteiset joulun värit? Ja että on saanut eilen illalla sähköpostia Ifolorilta, että valokuvat ovat valmistuneet ja saapuvat tuossa tuokiossa, jos Itella suo. Napannut kiireissään linnunruokia hakiessaan Prismasta tarroja, joissa koikkelehtii jotain hirviä joulupukin ja pakettien joukossa ja jotka kotona ovat osoittautuneet sellaisiksi joissa on valkoinen reuna, vaikka kaupassa näyttivät siltä ettei ole. Joulutarrat, joissa on valkoinen reunus pitäisi jollain direktiivillä kieltää, ne voi liimata ainoastaan valkoiselle paperille, muuten näyttävät aivan päälleliimatuilta, mitä ovatkin.
 
Ja voi olla että kaapissa nimeltä Joulu on kimaltava pahvilaatikko , josta saattaa löytyä vielä ääriviivatarroja, joissa toivotetaan rauhallista joulua, tai voi olla että pääsiäistä kuitenkin vaan. Onhan sitten aina se mahdollisuus että voi kirjoittaakin, kun kyniä sentään on, vaikka kultakynä ja hopeinenkin ovat kuivuneet.
 
On myös löydyksissä se kuuluisa vihko, josta löytyvät kaikki tiedot lähetetyistä joulutervehdyksistä vuodesta 2005 aina viime vuoteen asti. Siinä on lista, josta taas mielellään vetäisi parikymmentä nimeä yli ja ehkä käy niin, että vedänkin. Lähetän sitten kuitenkin niillekin, jos alkaa juhlan lähetessä säälittää.
 
Jos hyvä tuuri sattuu, löytyy korttien väriin sointuvia kirjekuoria, ruskeisiinkin hyvin voi laittaa, sisältöhän se tärkeämpää on.
 
(Parasta olisi se, ettei tarvikkeita etsiessä löytyisi kovin paljoa viime joululta yli jääneitä kortteja, koska niissä on Hiskin kuvia, eikä ole helppo askarrella, jos kamalasti itkettää.)
 
.