Torstaina Salossa avattiin uusi halpahalli uudenlaisin houkutuskeinoin. Vanhanaikaista se on lohisopan tarjoaminen kenttäkeittiöstä. Tuulipukukansahan siinä vaan kerääntyy pihaan ilmaiselle lounaalle. Tiedä kurkistavatko kauppaan ollenkaan. Nyt laitettiinkin kympin sisäänpääsymaksu! Tämä systeemi se karsii tyhjänhiplaajat pois tosiostajien joukosta. Ilmoituksessa kyllä tarkkaan ottaen luki: ”Sisäänpääsymaksu tänään 10:llä eurolla”, mutta tulkitsin sen tarkoittavan että sisäänpääsymaksu 10 euroa. Vähän eri asia. Jos jaksoi kuluttaa aikaansa siellä kaupassa tunnin, sai käyttöönsä alennussetelin, arvo 20 euroa. Kahdesta seuraavasta tunnista etu oli vielä 5 euroa/tunti. Miten sitä aikaa siellä mitattiin, en tiedä. Oliko joku kellokorttisysteemi, vai luotettiinko asiakkaan sanaan. Onhan hän aina oikeassa.
 
”Kirkon tulee olla siellä missä seurakuntalaiset ovat”, julistaa vaalimainos kannessa. No, missä helvetissä (anteeksi) ne sitten ovat? Ympäripyöreitä mainoslauseita kun käyttää, ei tarvitse olla mitään mieltä mistään. Miten yleensä kannattaa mainostaa itseään kissankokoisin ilmoituksin srk-vaaleissa, niillä kokouspalkkioilla ei omiaan tule koskaan saamaan takaisin. Jos se sitten vaan on mukavaa, kun oma naama tervehtii aamuisin lehden kannesta. Tiedä häntä.
 
Somerolla pohtivat voiko liian räävittömät lapset tiputtaa pois koulukyydistä. Penkeillä hypitään kuraisin saappain, ja kielenkäyttö saa kuulemma vanhankin kuskin korvat punoittamaan. Ja minkäs siinä teet? Jos lapsen heittää ulos pysäkille, niin vanhempien vihat vähintään saa päälleen, ellei ihan raastupaan asti joudukaan. (Aurausviitat ainakin tulee taas lapsen kiukuissaan revittyä, mikäli tekstaripalstaan on uskomista.)
 
” Jos oppilasta ei voida kuljettaa samassa autossa muiden lasten kanssa, on järjestettävä erilliskuljetus”, kertoo oppilaskuljetuskoordinaattori lain pykälistä. Kuulostaa siltä kuin puhuttaisiin hengenvaarallisista vankikarkureista.
 
Lehden mukaan Salossa ei ole koululaiskuljetuksiin liittyviä ongelmia. Luojan kiitos! Kun niitä muita on täällä ihan tarpeeksi.
 
.