Kerron nyt jo tässä vaiheessa, että minua ei sitten yhtään haittaa vaikka koira haudalleni pissaisi. Eikä tuhkani haudassaan käänny, jos suuremmankin tarpeensa tekee. Maasta ollaan tultu ja maaksi muututaan, niin ihmiset, koirat, kuin kikkaratkin.
 
Ymmärrän minä sen, ettei kenenkään nyt sovi varta vasten viedä koiriaan hautausmaalle tarpeilleen. Mutta sitä en ymmärrä, ettei ihminen saisi ottaa lemmikkiään mukaan iltalenkille, jos aikoo samalla reissulla käydä omaisensa haudalla kukkia kastelemassa. Ei siellä nyt kukaan enää voi niin allerginen olla! Muovipussiin pystyy jätöksen keräämään sieltäkin, jos sellainen vahinko sattuu. En ole koskaan nähnyt yhtäkään koiraa hautausmaalla, joten ongelma kai on aika marginaalinen. Sitä paitsi luulen, että ihmiset tekevät ilkivaltaa hautausmailla paljon enemmän kuin eläimet. (Eläimethän eivät ilkivaltaa edes tee, niille vain joskus tulee hätä.) Entä jos kummulle pissaa jänis, supi tai kettu?
 

Ja terveisenä sinne eduskuntaan päin sanon, ettei joka asiasta tarvitse ruveta lakia vääntämään sen takia, että ”se mahdollisuus saattaa joitakin loukata”. Ilkka Kantolaakin pidin ihan miehenä, kun piispana ollessaan jonkun kerran tavattiin. Sanon vaan, että minuakin loukkaa aivan hirvittävästi se, että isänmaani peruskallioon aiotaan haudata ydinkakkaa tuhansiksi vuosiksi perintönä jälkipolville. Uskonpa vielä, että se loukkaa monia muitakin. Eikä mitään lakia herkän mielemme suojaksi tässä asiassa olla laatimassa. Koiran torttuja vaan väännellään ja käännellään. Älkää nyt olko naurettavia!

.