Niitä saapuu taas. Syysvaatekuvastoja. Ensin ehtii Henkkamaukka. Sen voi nyt vilkaista läpi. Näkee ainakin mitä värejä meille tänä syksynä tyrkytetään. Ne melkein arvaakin: Musta, tumma petroli, tumma liila, harmaabeige, kanervaliila. Takeissa räikeää punaista.The coat that brightens up the autumn darkness is a bold trench, a classic that always stays on trend. Jepjep. Asusteet on accessories. Jokunen hemaisevan värinen huivi, mutta annetaan olla. Kengät tekonahkaa, sisäänrakennettu korokepohja, korot 10,5 cm. Joopa.

Sitten tulee Anttila. Anttilan sisäänostajat eivät vieläkään ole huomanneet, että on olemassa muitakin värejä kuin musta, punainen ja valkoinen. Sama linja vuodesta ja kuvastosta toiseen. Madonnan syysmallisto on mitoitukseltaan vartaloa myötäilevää ja väljyysvaroiltaan niukkalinjaista. Siis mitä? Väljyysvaroiltaan niukkalinjaista. Tarkoittaa varmaan mallia makkarankuori. Tämän ikäinen nainen ei kestä makkarankuorissa, kun ei se kestä oikein muutenkaan! Löytyy sitten aikuiselle naiselle LINE collection. Pehmeän naisellisia lekkauksia täydentävät energiset kuosit. Harmaanruudullista, harmaanraidallista, harmaankukallista. Energiset kuosit?

Entäs Ellos, joko se tuli. En edes muista. Ehkä plarasin sen jonain päivänä läpi ja heitin jätepaperikasaan. Tulen siihen onnelliseen tulokseen, etten oikeastaan tarvitse mitään. Minulla ei ole tarpeita. Minulla ei ole rahaakaan. Kaikki hyvin.

Vaan entäs sitten? Eräänä päivänä löydän postilaatikostani Gudrun Sjödenin syyskuvaston. Tulen tupaan puolijuoksua. Voi ei! Jo kannessa on käsittämättömän ihana neuletakki. Heittäydyn sohvaan ja alan ahmia.
Taivas, mikä mekko!  Ruusuja, rypytyksiä, kirjailuja. Ja tämä pusero on pakko saada Pakko, PAKKO; must, MUST! Silkkitrikoota, värit punajuuri ja ruiskaunokki. Mikrokuitusukkia. Käsinpainettuja ohuita villahuiveja. Hiekkapestyä silkkiä. Neuletakki ekopuuvillaa, currynpunainen ja veronanvihreä........

Kirjoitin tämän ihan vain siksi, että Gudrun lähettäisi minulle hiukan provisiota. Vaikkapa 500 euron lahjakortti olisi ihan kiva. Piristäisi syksyäni kummasti. Siihen asti kuolaan täällä tätä kuvastoa. Ei ole totta! Aaaah ja voih!