Niin se taaskin vei. Eilen nyppäsin irti töpselin ja pihakuusi pimeni. Koko piha pimeni! Vaikka vuorostaan sytytin pihavalot, ei ollut tunnelma sama lainkaan. Kirvelevää mieltäni lohduttelin sillä, että sähkömittari ei pyöri niin vinhaan kuin 50 hehkulampun palaessa. Tänään, kun kirkas päivä valaisi hanget, tuntui tuo toimenpide jo ihan luonnolliselta. Keväthän tästä tulee! (Tämä ei muuta sitä tosiasiaa, että tammikuu yhä on mielestäni vuoden tylsin kuukausi.)

Pallot on kerätty pois ikkunoista, niin paperimassaiset kuin lasisetkin. Muutama tonttu piilotettu samaan pahvilaatikkoon odottamaan uutta sesonkia. Olivat muuten silmättömiä tonttuja, vaikka niitä morkkasinkin. Nämä olivat niin pieniä, villalangasta kiedottuja, eikä niiden lakki ollut vedettynä alas, joten kelpuutin ne keittiön lamppuun kieppumaan. Siinä riippui myös sinilinnun muna, jonka ilmaantumista joissain aikaisemmissa kommenteissa ennustettiin! Hieno muna onkin.

Joululamppu%20007.jpg

Jouluverhot saivat vielä jäädä, koska eivät ole niin jouluverhot. Vaihdan sitten suoraan keväisiin höyhenverhoihin.

Tupajuttuja%20002.jpg

Keittiöön asensimme (huomatkaa mme)  mäntyvitriinin, jonka ostin huuto.netistä. Alakerran kokoushuoneeseen tuli toinen, vähän pienempi, kirppisostos sekin. Näitä kasarikaappeja nyt revitään alas seiniltä, kun kaiken pitää olla valkoista ja metallinhohtoista. Jos 80-luku tulee pian muotiin – ja se pahus vieköön tulee -  niin olenpa sitten ajan hermolla.

Tupajuttuja%20005.jpg

Karkit%20002.jpg

Suklaata on syöty koko joulun ajan valtavia määriä; vaakaa potkaisin syvemmälle allaskaapin alle, ettei tule sieltä vahingossakaan esille. Juustoilla on myös herkuteltu. Tämä kuva on pieni panokseni alkoholin mainontakieltoa vastaan. Jouluolut oli tummaa ja maittavaa; terveiset ohran viljelijöille Jussilan tilalle Halkialle.

Juustot%20ym%20005.jpg

Voiko näillä tulppaaneilla sytyttää pesän, vai pitäisikö säästää joulukoristeiksi?

Sytykekukat%20002.jpg

Metsän väki jäi lepäilemään joulupumpuleilleen portaikon ikkunalle. Ilves ja kärppä – tuo Kamala luonto -sarjakuvan arvaamaton kaksikko – on varmuuden vuoksi eristetty lasin taakse. Ja ulkona, vaikka joulu ohi onkin… niityllä lunta, valkoiset kadut…

El%C3%A4imet%20ikkunalla%20004.jpg