Alttaripeili%20003-normal.jpg

 

Maailmankaikkeus ei ol mikkään ajatustenlukija. Jos jottain tahtoo, ni se täytyy sannoo ääneen. Sit toive voiraan toteuttaa. Tessi on mul tän opettanu. Terveisii vaan Tessil! Sit mul on viäl vessan oves Virkkukoukkusen juliste misä lukkee: Ei kannata toivoo hiljaa mielessää, vaan sillee näyttävästi ja äänekkäästi. Samast totuurest siin on kysymys.

Niin määki rupesin jupisemaan sitä ääneen. Et tarttis saara peili. Mialuummin ilman kehyksii. Jos mahrollist, ni aika epämääräsen muatone. Hyvä olis, jos sen reunat kumminkin olis hiottu, ettei siit tulis haavoi sormiin. Löysin sekalaisen sisustustavaran laatikost yhren, mut se oli piäni ja pyäree. Liian kesy.

Korotin ääntäni vähä. Mist hitost mää mahtaisin saara peilin? Olis se hianoo, jos mun puuni oksat ja ne jääpuikot heijastuis siit peilin pinnast. Puhumattakan, et siält näkyis kirkon vaaleensininen katto ja ne hopjanväriset tähret. Ja kynttiläkruunut! Kuuleeks Maailmankaikkeus? Mää haluun peilin!

Sit yks ehto mää kuulin Isännän puhuvan kännykkääsäs. Ensin ihan normiasioi. Jostain kokousjärjestelyist. Koiranjalostusjutui. Kokoustilan varauksist ja tarjoiluist. Mut kun ne oli käsitelty, se kuulus sanovan, et hänel olis viäl yks ihan muukin asja. Ku vaimo tarttis lammen! Mää höristin korviini. Mitoist puhuttiin ja muatoseikoist. Kuka ikinä siäl toises pääs olika, ni se tuntus ymmärtävän tän mun puutteeni ihan vähäst selityksest täyrellisestäs.

Pari päivää myähemmin isäntä tuli kokousreissust kotti ja toi mul tuliaissii. Kaks peilii! Epämääräsen muatosii ja reunat hiottu. Tää mul tuntematon lammentekijä oli tehny ne ihan ilmatteeks. Oli sanonu, et kun sun vaimos on simmonen taiteilijatyyppi, ni nes saa olla 50-vuatislahja. Kuvitelka! Eikä muu yhtään haitannu, vaikka mun noist syntymäpäivist on aika pal aikaa.

Kiikutin heti ne peilit olohuaneen pöyräl ja aloin sommitella niitten päälle kaikennäköst. Alko tuntuu, et pian mun alttarini on valmis. Sit mää ottaisin siit kuvan ja lähettäisin täl lammentekijäl. Vähä niinku kiitoskortiks.

 

Terveisii Karil kans, tuli ruvettuu naputtelemaan, ku vähä innostettiin ;)