Olen kuluneen viikon ajan vienyt henkilökohtaista talouttamme kohti väistämätöntä ja lopullista romahdusta. Aviomiehen käsityksen mukaan olen vuokrannut myyntipöydän kirpputorilta myydäkseni sadan euron vaatteita pois kahdella eurolla. Luullakseni hän poliitikkona käyttäisi nyt mielellään termiä ”kestämätön kehitys” (tätä hän ei kuitenkaan uskalla tehdä, sillä kirkkaassa muistissa on vielä raivokohtaus, jonka sain sanasta ”referenssi”).
 
Koska en hänen huolitaakkaansa kuitenkaan halua kasvattaa, yritän pöydäntäydennyskäyntieni paluukuormat hilata huusholliimme mahdollisimman huomaamattomasti. Yhtenä päivänä iskin silmäni pyöreään, turkoosiin vessanmattoon (kuten kaikkeen turkoosiin tätänykyä). Se oli kääräisty rullalle ja solmittu nauhalla kiinni. Hintaa sillä oli euro ja 80 senttiä. Käveltyäni sen ohi ehkä viisi kertaa, nappasin käärön kainalooni. Päätin uskoa ihmisen hyvyyteen, enkä avannut nauhaa. Eihän siellä ole kätkössä mitään tahraa, saatikka tumpinpolttamaa. Ei ole.
 
(Sala)kuljetettuani maton kotiin koitti totuuden hetki. Kymmenen vuoden kokemuksella arvioin tahrat koiran oksennukseksi. Kuvittelin, että niitä oli yritetty poistaa kaikin keinoin siinä onnistumatta. Eikä muuta sitten kuin rullalle vaan ja myyntiin. Ihmisen hyvyys, voi hevon paskat!
 
Vielä en kuitenkaan luovuttanut. Matto oli muuten kuin uusi, ja ilmeisesti olikin. Sulloin sen pesukoneeseen ja annostelin colour-serto-ultraa vähän runsaammanpuoleisesti. Ja mölskyn mölskyn…
 
Tässä pesutulosta odotellessamme voin kertoa, että ihan tämän kirpparipöytäni kunniaksi etsin tuon vanhan runoni ruusupaidasta ja laitoin sen tänne blogiin. Paita lähti myyntiin jo ajat sitten, mutta runo tuo vieläkin magnolian tuoksun nenääni. Niin on ihmeellinen tämä maailma!
 
…Siis ei tahran tahraa! Ehkä voitin tässä episodissa kuitenkin. Matto on nyt sulautunut osaksi vessaamme, eikä sen tuloa kukaan olisi huomannut, ellen innoissani olisi kertonut. Kuvassa maton pehmeyttä testaa maskottini Äinemöinen, tuo mainio veden jumala ja virsiseppä. Jotain se siinä taas virittelee…
 

 

.