Romuloota%20002-normal.jpg

 

Joku asiaan vihkiytymätön voisi kuvitella, että kuvassa on jonninjoutavaa romua. Jotain mikä aikoja sitten olisi pitänyt heittää vaihtolavalle ja kuljettaa kauas pois. Vaan eipä ole.

Kun Alttarintekijä löytää tämän laatikon verstaan hämärimmästä nurkasta, hän kiljahtaa riemusta ja käy innolla tutkimaan aarrearkkua. Vaikka miten paljon potentiaalisia puun jalustoja!  Painavia rautamöttejä, joissa on keskellä reikä. Alttarintekijä punnitsee niitä kädessään, kääntelee ja vertailee. Huutaa sitten paikalle Avustavan perheenjäsenen, jotta hänkin saisi osansa tästä löytäjän ilosta.

Avustava perheenjäsen on tuollaisten mötikköjen asiantuntija, joten Alttarintekijä kuuntelee (tällä kertaa) hänenkin mielipidettään. Yhdessä he tekevät päätöksen ja heidän valitsemansa komponentti otetaan käsittelyyn. Alttarintekijä katselee vierestä miten Avustava perheenjäsen käynnistää koneen, jonka jyrinä kaikuu kumeasti verstaan seinissä ja harkituin sormenliikkein hioo pois ruosteen ja epätasaisuudet. Sehän kiiltää!

Kun Avustava perheenjäsen vielä on hakenut varastosta kuivaa puuta, vuollut siitä sopivankokoisen tulpan, naputellut sen vasaralla mötikän sisuksiin ja porannut siihen arviolta puun rungolle sopivan reiän, saa Alttarintekijä käsiinsä työn lopputuloksen. 

Ja alttarintekijä näkee, että niin on hyvä.