Linnanmäen uutuuslaite Ukko avattiin yleisölle perjantaina. Se vie matkustajansa ensin 50 metrin korkeuteen, kieputtaa heitä siellä ylösalaisin ja syöksyttää sitten 105 kilometrin tuntinopeudella pystysuoraan alas.
 
Alun perin Sky Loop- niminen laite sai suomalaisen nimensä nimikilpailussa, johon tuli noin 20 000 nimiehdotusta. Olisi hauska tietää millaisia nuo 19 999 ehdotusta olivat, joitten joukosta tämä – kuulemma Ukko ylijumalaa tarkoittava - ehdotus valittiin. Mitä tekemistä tällä metallihärvelillä on sään, sadon ja ukkosen jumalan kanssa? Kuvista päätellen laite on vielä maisemoitu värikkäin, psykedeelisin kuvioin, jotka tuovat mieleen lähinnä 60-luvun ja hippikulttuurin.
 
Laitteen koeajovaiheessa jo tarvittiin pelastuslaitoksen apua, kun vaunut matkustajineen juuttuivat yläilmoihin. Epäileväinen eukko on nyt sitä mieltä, ettei tästä ehkä hyvää seuraa. 
 
Ennen kuin lähdette koeajolle, voitte tutustua vastaavaan laitteeseen tässä. Minä taidan jättää tällä kertaa elämyksen kokonaan väliin.
 
 
Iteppä isä Jumala,
Piäppä pilvissä käräjät,
Sekehessä selvät neuvot,
Ota puolla poikaisi,
Aina lastesi apuna,
Ettei pää pahoin menisi,
Tukka turhiin tulisi,
Eli kaula katkiaisi,
Hivus hieno lankiaisi!
(SKVR:XII,7863,Kajaani,1847)
 
.