Nauraa ei sais mutku naurattaa. Kuin suamalainen terveyrenhualto voi olla niin täysin jonku lääketeollisuuren manipuloitavis. Ain joku kamala tauti on tulos meittii tappamaan. Maailmal pistetään kiiruustas jottain mixerii vanhoist jäämärokotteist pulloon ja kallis hintalappu päälle. Ja sitä hamstrataan tänne niin et varmaan kaikil riittää ja hiukka yliki. Meitin tarttis se sit käyttää, ettei men hukkaan eikä ongelmajätteeks. Salos tarjottiin viäl papusoppaaki, et ihmiset olis menny piikil. Niin ja lapset ny ainaki täytyy ensmäitteeks rokottaa! Siin vaihees mää kyl jo ihmettelin mitä koekaniinei meitin isänmaan toivoistamme oikeen tehrään? Onneks saan päättää vaan itteni pualest.
 
Muutama vuas takaperin meinattiin lintuinfluenssaan kaikki kupsahtaa. Paras kuulemani juttu sen tiimoilt oli, ku yks käsityäläinen kertos et hänen tartti vaihtaa unisiapparien sulat turkiksiin; ihmiset ei muuten uskaltanu ostaa. Ja hysteerisimmät lopetti pihalintuin ruakinnan keskel talvee. Mää jatkoin uskollisestas talipalloin ripustamist ja sanoin et kualen sit vakaumukseni pualest jos niin on. Lintujani mää en hylkä. Ei tää maailma hullumpi paikka muuten oliska, mut ku tääl joutuu aasein kans elämään, ni se täst niin raskast tekkee.   (Lukuvinkki: Harri Pystynen: Jäähyväiset aaseille, kannattaa lukkee jos löytää)
 

Nyt sit joku Risikko sannoo et tää asia tutkitaan. No kyl varmaan, se vast olis jos ei tutkittais. Mut oliskos tarvinnu ajatella enste? Täsä tuloksii vartois meittii kehotettaan menemään silti rokotuksil. Uus aalto tullee ens talven ja eliminoittee taas pois kaikki tottelemattomat. Mää en ol käynny, enkä me. Mul ol varaa mihinkään narkolepsioihin ainaka, muutenki nukuttaa niin jumalattomastas koko ajan. 

 

.