Kaikki mitä sinulla on, on annettava pois jonakin päivänä.
Siksi anna nyt, jotta antamisen aika on omasi, eikä perijöittesi.
 
(Kahlil Gibran)
 
 
Tyhjensin ja siivosin tänään Vie mitä haluat –laatikkoni. Yhden kassillisen pakkasin vietäväksi Fidan kirpputorille. Osan kippasin säälittä roskapussiin (enimmäkseen muovisia sitruunamehupulloja, joille olen yrittänyt keksiä uusiokäyttöä, vaan en ole keksinyt). Pölyhahtuvat ja koirankarvat pahvilaatikon pohjalta kopistelin pihalle.
Nyt alkaa taas täyttö. Tämäntästä löydän huushollistani esineitä, joita en usko enää koskaan käyttäväni/tarvitsevani. Heitän ne aina Vie mitä haluat -laatikkoon. Sieltä saa kuka tahansa viedä mitä tahansa ilman maksua, vastalahjaa tai kiitollisuudenvelkaa.
 
Suosittelen tätä systeemiä jokaiseen talouteen. Huivi, joka ei koskaan ole oikein sopinut yhteen minkään vaatteeni kanssa ( mutta jonka jostain kumman syystä olen hankkinut) saattaa olla jollekin muulle aivan oikeanvärinen löytö! Tai kirja, jota en ikinä lue. Postikortti, jota en ole valinnut kenellekään lähetettäväksi, vaikka se on lojunut kokoelmissani noin yksitoista vuotta. Tyhmä lusikka (aivan ihana, sanoo joku muu).
 
Tarvitaan vain isohko pahvilaatikko, itselläni on mallia Hobby Hall. Olen leikannut pois kansiläpyskät paitsi yhden, joka toimii plakaattina. siihen olen mustalla tussilla, suurin kirjaimin kirjoittanut laatikon tarkoitusperän. Ylläolevan lainauksen olen myös teipannut siihen ja muutaman kullanvärisen 0 euroa- tarran jostain lehtitarjouksesta. Sitten tarvitaankin enää hiukan ennakkoluulottomuutta. Meihin on niin syvälle iskostettu oppi, ettei toisen omaa oteta, ettemme helposti osaa ottaa vaikka sitä meiltä toivotaan.
Laatikkoni on aina tyhjentynyt kiitettävästi. Tavarat, jotka jäävät pitkäksi aikaa sinne pyörimään, siivoan pois kuten tänään.
Kokeilkaa!
 
.