https://ohjelmat.posti.fi/Saapumisilmoitus/fi/JJFI63008400398227229/e3c523c665439//1655273039e6

Hah hah, tänne ei edes näytä mahtuvan tuo lähetystunnus, jonka jouduin puhelimessa Postin asiakaspalvelijalle luettelemaan. Soitin kysyäkseni, miksi minulle lähetetään saapumisilmoituksia kännykkään ja sähköpostiin vielä kaksi viikkoa sen jälkeen, kun olen hakenut pakettini postista.


Esimerkkinä kerroin uusimman tapauksen ja postirouva halusi tietää lähetystunnuksen. Tätä ennen olin kiltisti selittänyt, mistä kyseinen lähetys oli tullut ja mistä olin sen hakenut. Tässä tapauksessa Salen asiamiespostista. Lueteltuani tuon rotlan kysyin postirouvalta pysyikö hän kärryillä/postirattailla. Ei kuulemma ihan. Mutta kuunnellessaan tätä numerosarjaa hänelle valkeni se salainen tieto, ettei asiakasposteissa ole Postin päätettä, jolla tiedot pakettien lunastuksista kulkisivat ajantasaisesti. Sen sijaan näitä tietoja kerätään piikkiin jopa kahden viikon ajan ja vasta sitten lähetetään ne pääkallopaikalle. Menevät varmaan vielä kakkosluokan kirjeessä, ajattelin.

Sitä kyllä ihmettelen, miksei postirouva tiennyt tätä seikkaa jo ennen tätä rotlaa. Tämä maailma on niin ihmeellinen paikka, että päivästä toiseen pällistelen tätä silmät ymmyrkäisina, niin kuin vasta olisin tänne syntynyt. Ja juuri asiakaspalvelijat (palvelijat, hah hah) ovat sieltä oudoimmasta päästä!

.