Yhdysvaltalaiset ovat taas saaneet uuden julkkiksen. Toimittajat käyvät kilvan haastattelemassa kolmevuotiasta Emily Manfrotoa, joka kuuleman mukaan on hurmannut koko Amerikan. Ja mitä tämä tyttö on tehnyt? Hän oli isänsä kanssa baseball- ottelussa. Pallo harhautui katsomoon, ja hänen isänsä sai sen kiinni. Isä antoi pallon tyttärensä haltuun, vaan tyttöpä viskaisikin pallon takaisin kentälle. Se suurin uutinen tässä sitten lienee se, ettei tämä Steve sitten moittinutkaan tytärtään, vaan sulki hänet ”rakastavaan syleilyyn.”
 
Entäs sitten? Miten tämän isukin olisi pitänyt käyttäytyä, jotta käytös olisi tulkittu normaaliksi, eikä uutisen aiheeksi? Olisiko hänen pitänyt lahdata kolmivuotiaansa siinä ulvovan ja buuaavan yleisön keskellä? Vai antaa kunnon isällinen selkäsauna? Vai olisiko riittänyt, jos olisi jollain muulla tavoin julkisesti nöyryyttänyt ja nolannut lapsensa? Isä käyttäytyi ainoalla oikealla tavalla, niin kuin minun mielestäni tytärkin. Kolmivuotiaalla on vielä terve järki tallella. Palautettakoon hikinen pallo sinne mistä se tulikin, oikeille omistajilleen.
 
Koska en ymmärrä urheilusta mitään (enkä sitä seikkaa edes yhtään häpeä), en tiedä miten arvokas on katsomoon eksynyt pallo. Kenties se olisi ollut kiinniottajalleen tärkeä muistoesine. Kertokaa nyt joku minulle olisiko siitä jopa saanut hyvät rahat jossain huutokaupassa. Kun sitä oli läiskinyt joku Philadelphia Phillies. Itse en maksaisi senttiäkään baseball –pallosta, vaikka sillä olisi pelannut itse arkkienkeli Gabriel. Jos jonkun kapisen pallon saisin ottelussa käsiini, toimisin varmaan kuten tämä fiksu kolmivuotias.
 
Tosiasiassa en milloinkaan mene baseball- otteluun. Siellähän voi saada vaikka pallosta päähänsä.
 
 
..