”Yhdistysten edustajat ovat useaan kertaan perustelleet, miksi toimitilat Salon keskustassa ovat palvelujen elinehto. On turha kuvitella, että taidelainaamo Särkisalossa tavoittaisi ihmiset samalla tavoin. Yhtä turhaa on kuvitella, että musiikkia harrastavat lapset ja nuoret pääsisivät liikkumaan harjoituksiin Kuusjoen perukoille tai 5-vuotiaat bailatinon harrastajat Kivihoviin.” 
Mari Areva, Salon Seudun Sanomat 3.10.2010
 
Kuulehan pikkuinen Mari! Onko mieleesi koskaan tullut, että myös täällä ”Kuusjoen perukoilla” jopa asuu ihmisiä? Täällä asuu paljon myös niitä aktiivisia kulttuuri- ja urheiluharrastajia, jotka toiminnallaan osaltaan pitävät pystyssä salolaisia yhdistyksiä. Teepä joskus kysely vaikkapa kuorolaisten asuinpaikasta. Tai jääkiekkoilijoiden. Ihan omin ja vanhempiensa avuin he ovat täältä aina päässeet harrastuksiinsa.
 
Kun aikoinaan toimin Salon Seudun Kirjoittajat ry:n puheenjohtajana, esitin monta kertaa toiminnan hajasijoittamista myös lähikuntiin, olemmehan seudun kirjoittajia. Aina ehdotukseni tyssäsi ydinsalolaisten avuttomaan nirinään: - Miten sinne pääsee? Kukaan ei huomannut kysyä miten minä olin päässyt kokoukseen 25 kilometrin takaa. Enkä koskaan vaatinut kilometrikorvauksia. Välimatkat täällä ovat todella lyhyitä, eikä toiminta voi niihin kaatua.
 
Vihreää ja vireää Saloa ei saada aikaan, jos kaikki toiminta keskitetään Plazan ylätasanteelle ja sivukyliä kohdellaan villinä läntenä, johon ei jalalla uskalleta astua. Tämä kannattaisi muistaa myös alueen ”valtamediassa”.
 
Ps. Särkisalo ei olisi hullumpi paikka taidelainaamolle. Siellä asuu runsaasti kultturellia väkeä. Lainaamo voisi saada paljon uutta, potentiaalista asiakaskuntaa.
 
.