Marraskuun lopulla paikallislehti (tämä Salon Seudun Sanomat, kerrottakoon se nyt tässä) lähetti tilaajilleen joulukalenterin. Kyllästyin jo alkuunsa noita luukkuja availemaan ja niistä löytyneitä numeroja mainoksissa oleviin vertailemaan. Tuossa seinällä se ylikaupallinen läpyskä kuitenkin on roikkunut puolipaneelin alle törkättynä.

Tämän päivän lehdessä oli sitten ihan etusivulla joulukalenteriarvonnan päävoiton voittonumero. Vielä neuvottiin, että se löytyy kalenterin alalaidasta. Minäkin päätin kurkistaa. Siinähän se oli: Onnennumerosi taulutelevision arvontaa varten: 047858. Näin siinä luki. Vaan lehdessä ilmoitetaan, että päävoitto on Makita ComboKit LXT418kx (hieno nimi, eiks vaan) –porakonesarja! Minne hel----iin se taulutelevisio nyt on tärvätty?
 
Eipä silti, onnennumeroni ei ollut edes oikealla kymmentuhatluvulla, joten en minä tässä mitään hävinnyt. En voittanut tauluteeveetä, saatikka porakonesarjaa, enkä kumpaakaan edes yhtään hiukkaa kaipaa. Joskus vaan on niin ihmeellisiä nämä käänteet, että hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

 

.