Saatta olla vaikka se paha fenyylialaniini, jonka lähde siinä tuoteselosteen mukaan on. Sieltä lähteensilmästä se kurkkii!

"Valio mustaherukkakeitto on valmistettu aidoista, herkullisista herukoista, jotka kesäaurinko on kypsyttänyt valoisilla vaarojen rinteillä Ilomantsissa. Nauti vaikka aamu- tai välipalaksi - helppo tapa maistaa Pohjois-Karjalan viljelmien puhdasta ja maukasta marjasatoa."

Ja minähän nautin! Aamiaiseeni kuuluu aina reilu kimpale lohkeavaa ja rasvaista Valion turkkilaisjogurttia ja mehukeittoa. Olin onnessani löytäessäni kaupan hyllystä tätä keittoa. Mansikka- ja mustikkakeittotölkeissä kun ei kotimaisuudesta puhuta halaistua sanaa, eikä varmaan ole aihettakaan. Siinä innoissani en sitten katsonut tölkkiä tarkemmin, ennenkuin aamuhetkenä- kullankalliina - maistoin kielelläni aspartaamin maun!

Minkä helkkarin takia ne ovat menneet pilaamaan kotimaisen keiton makeutusaineilla? Pahaa pelkään, ettei tästä mausta löydy kunnollista, sokerilla maustettua vaihtoehtoa. Olisivat nyt laittaneet vaikka sitä steviaa.

Ps. Keittiön kattolamput ne siellä vaan peilailevat. Eikä minun keitoksissani ole paljon katsottavaa ;)

.