”Olette niiden sadan kuvaajan joukossa, jotka olemme päättäneet kutsua osallistumaan luontovalokuvauskilpailuun, josta on kasvanut viimeisten vuosien aikana osallistujamäärältään Suomen suurin luontokuvakilpailu. Kuvien tulee olla Suomessa otettuja, mutta kuvien ei tarvitse olla otettuja tämän vuoden aikana. Luvassa on kunniaa ja mainetta sekä voittajalle komea kaukoputki, johon voi
kätevästi liittää oman kameransakin.”
 
Mää olen luullu olevani tän huushollin taiteilija. Muu on ain huurettu appuun, jos on tarvittu tekstin muakkaajaa, havainnollistamiskuvan piirtäjää, joulukorttikuvan ottajaa tai mitä hyväs helvetin onnitteluvärssyn vääntäjää. Eilen se mun miälikuvani täst asemastani sit romahti. Aviomiähel oli tullu toi ylläoleva sähköposti ja erelleenlähetti sen sit mul. Mei tällai paljon kommunikoittaan sähkösestäs.
 
Et HÄNET on nyp päätetty oikeen kutsuu luantokuvakilpailuun. Mää sanoin heti et joku erehrys täsä on tarvinnu tulla. Hän ikän ol mittään luantokuvii ottanu. Tai dokumentoitti hän ain sikojen rakennevikoi, jos jollain oli piänet sisäkyntyset tai vennot takajalat. Viäläki varmaan ne kaikki löytyy hänen kuva-arkistoistas. Ja jos joku saakelin aparaatti on menny rikki, ni siit on ennen ja jälkeen korjauksen kuvat. Sit tiänpenkoi tiätystäs ja siltarumpui ja routavaurioi. MÄÄ sentäs olen kuvannu vaikka mitä korkkiakulttuurist. Mul on kerran maksettu yhren lehren kansikuvastki niin hyvä palkkio, etten viitti sitä summaa eres sanoo. Kateut vaan tulee. Onks hänel? Muutenki kattelee luantoo enempi kiikaritähtäimen läpi. Itte ei ihmetelly tämmöst kutsuu yhtään. Tottakai hänet, juu. Mikä ettei hänt? Ku hän on taitava ihan kaikes.
 
Meitin melkein piti lähtee Forssaan runon ja suven iltaanki. Ei sil et hän siit niin olis kiinnostunu ollu, mut ku siäl on hyvä pyssykauppa. Olis ne runotki siin sit samal panostenostoreissul menny. Mut mää sanoin et (v-alkunen sana), mää en kyl sun kansas lähre yhtään mihkään. Ollaan siin niin luantokuvaajaa et. Parempi ku ruppeet vaan kiillottamaan sen säälittävän digipokkaris linssei, jos meinaat palkintosijoil kans päästä. Sää es tiärä eres mikä on kultanen leikkaus, mää olen siit melko varma.
 
Eikä mei sit mentykkä.