Kortin kuva Raija Nokkala

”Helmikuun ensimmäisenä päivänä tulee voimaan uudistus, joka helpottaa 2. luokan kirjeiden ja korttien postittamista.
 
Kun muistat, että ystävän syntymäpäivä on ylihuomenna, valitse edullinen 2. luokka. Liimaa korttiin tai kirjeeseen 2. luokan postimerkki. Sujauta lähetys keltaiseen postilaatikkoon tai jätä se postiin. Pääsääntöisesti kahden yön jälkeen onnittelusi on perillä. Olet tehnyt vaikutuksen edullisesti.
 
Kun muistat, että ystävän syntymäpäivä on huomenna, valitse 1. luokka. Liimaa korttiin tai kirjeeseen 1. luokan postimerkki. Kirjoita lähetykseen numero 1. tai sana priority tai liimaa siihen posteista saatava priority-tarra. Jos kulkureitilläsi on sininen kirjelaatikko, sujauta lähetys sinne. Voit toki jättää sen myös postiin. Jos kulkureitilläsi on vain keltainen kirjelaatikko, sujauta lähetys sinne. Pääsääntöisesti yhden yön jälkeen onnittelusi on perillä. Olet tehnyt vaikutuksen nopeasti.”
 
Posti IK Itella Posti Oy Itella Green/julkinen tiedote
 
 
Sillai sitä vaan sit sujautellaan! Ennen riitti, et liimas ykkösluakan merkin ja pisti laatikkoon. Ennää ei tartte kakkosluakan kirjeisiin merkata kakkost, mut ykkösluakan kirjeisiin tarttee ykkönen. Ja mikä tommonen ”pääsääntönen” on? Tarkottaa varmaan sitä, et voi mennä kaks tai kolmekkin yätä. Ihan turhaan olen piirrelly ykkösii ja liimannu tarroi. Ja viäl maksanu liikaa. Voiraanks ihmiselt ottaa maksu palvelust, minkä hän pääsääntösest saa, mut voi olla ettei saakka?
 
Sit viäl huamautan, ettei mun tarkotukseni kortei lähettäis ol tehrä kehenkään vaikutust. Kunhan ny lähetän toisen iloks. Vai onks toisen syntymäpäivä joku vaikutuksentekopaikka?
 
Taitaa olla pare, et mää sujautan sen korttini mustaan laukkuuni (keltast ja sinist mul ei ol) ja käyn viämäs sen itte. Jos saaja täsä saran kilometrin sätteel on. Posti tekis kyl vaikutuksen, jos kekseis joskus uuristuksen misä olis jottain järjen hivent. Nyt ne miättii tarttiskos sähköautoihin laittaa joku musa soimaan, ku ovat muuten niin äänettömmii! Sitä mää en tiärä soittaiskos ne kaiken aikaa, vai vaan pysähtyisäs niinku jäätelöautot. ”Itella. Itella, Suomen suosituin Posti on Itella.” Herra meittii varjelkoon!
 
.