Arvoisa Hyytyneet Kuvalehdet Oy!
 
Minäpä kerron teille tarinan:
Talouteemme tulee, minusta riippumattomista syistä, kaksi aikakauslehteänne. Toinen on Metsästys ja Kalastus, toinen on Erä. Joskus alkuvuodesta, olisiko ollut tammikuuta, saapui ensinmainitusta lehdestä kirje, jossa pyydettiin valitsemaan ilmainen lahjalehti. ”Olet meille tärkeä Etuasiakas ja haluamme palkita luottamuksesi.” Niin siinä sanottiin.
 
Aviomies delegoi homman minulle, saisin valita haluamani lehden, valinnasta riippuen 2-6 numeroa. Meninkin nettisivuillenne, annoin asiakasnumeron ja valitsin lehden. Kaikki kävi sievästi. Ja lehtiäkin alkoi tippua.
Vähän myöhemmin samanlainen kirje tuli Erä-lehdestä. Pääsin taas valitsemaan lahjalehteä. Tällä kertaa juttu olikin jo vähän mutkikkaampi. Nettisivunne ilmoitti, että antamallani asiakasnumerolla on jo tehty tilaus. Kysyttyäni sähköpostilla onko tarjous asiakas- vai lehtikohtainen, sain pahoittelut ja toisen lahjalehteni. ATK-järjestelmänne ei kuulemma pystynyt antamaan kuin yhden lehden asiakasnumeroa kohden, joten useampaa lehteä tilaavan tuli ottaa yhteys teihin.
 
Pari kuukautta on kulunut onnellisesti. Olen tutustunut uusiin lehtiin ja ollut ajattelematta ilkeitä ajatuksia lehtitaloista. Eilen tuli sitten kirje vuorostaan Metsästys ja Kalastus- lehdestä. ”Metsästys ja Kalastus- lehden tilaajana olet meille tärkeä Etuasiakas ja haluamme palkita luottamuksesi.” Ja nopeimmin valitset netissä, asiakasnumerollasi joka on tämä ja tämä.
Ei muuta kuin taas lahjalehteä valitsemaan, kylläpä tässä nyt tosi tärkeitä asiakkaita ollaankin. Mutta vastaus oli tyly: ”Antamallasi asiakasnumerolla on jo tehty tilaus.”
 
Minulla on nyt teille ehdotus. Teillä on siellä töissä Timo Kopra niminen kaveri. Tituleeraa itseään lehtimyynnin ja markkinoinnin johtajaksi. Jos hänellä ei ole muuta tekemistä kuin lähetellä kirjeitä tarjouksista, jotka eivät enää ole voimassa, niin keksikää hänelle jotain muuta. Yrityksenne ATK-järjestelmää esim. voisi kehittää niin, että tietäisitte ketkä ovat etunsa jo käyttäneet. Ellei hänellä ole kykyä tähän hommaan, laittakaa vaikka aikansa kuluksi tiputtelemaan lunta katolta. Olisin tästä hyvin kiitollinen.
 
Terveisin Tärkeän Etuasiakkaan Kiukkuinen Puoliso
 
.