Tässä iässä (?) tuppaavat nimet unohtumaan. Eipä silti, tuppaa unohtumaan paljon muutakin, mutta etenkin nimet. Ihmiset kyllä hyvin tuntee, vaan kun ei millään saa mieleensä heidän nimiään. Ennemmin tai myöhemmin tämä varmaan johtaa noloihinkin tilanteisiin. Tähän asti ne ovat olleet vain harmittavia ja raivostuttavia.
 
Saatan kylältä tullessani kertoa kotona Miehelle, että tapasin taas kaupassa sen henkilön, jonka nimeä en koskaan muista, tiedät varmaan. Juteltiinkin pitkään siinä kassajonossa. Ja Mies tietää. Tämähän ei ole ensimmäinen kerta.
 
Kieriskelin kerran melkein koko yön lakanoissani miettiessäni mikä on Anssin veljen nimi. En tarvinnut sitä tietoa mihinkään, eikä sillä ollut mitään merkitystä, tuskin tunnen koko ihmistä. Mutta sieppasi vaan niin vietävästi, kun en sitä muistanut. Kokeilin hyväksi havaitsemaani keinoa: luettelin aakkoset hitaasti alusta loppuun. Usein lamppu syttyy oikean alkukirjaimen tullessa kohdalle. Mutta ei nyt. Jotenkin siellä aakkosten loppupäässä tuntui, että nyt alkaa polttaa. Tiesin kuitenkin ettei nimi äältä tai ööltä ala! Harkitsin jo pitäisikö ravistella Mies hereille. ”Herää, hei herää! Mikä on Anssin veljen nimi?” Ei tuntunut kovin hedelmälliseltä idealta.
 
Lopulta olin nukahtanut, mutta aamiaispöydässä valkeni tilanteen vakavuus; en muistanut nimeä vieläkään!
-         En sit millään muistanu viime yän Anssin veljen nimee.
-         Et muistanu?
-         E.
-         Joks sää sen nyt sit muistat?
-         E.
-         Et muista? (pirullista hihitystä)
-         No kun en muista, ni en muista. Mikä se sit on?
-         Valto.
-         Ai nii juu. Voihan vee!
 
 
 Viime yönä ”tanssin susien kanssa” ainakin tunnin, mutta nimeä en pääkopastani löytänyt. Luettelin aakkoset viiteen kertaan, mutta tulokseksi sain vain, että nimessä luultavasti esiintyvät kirjaimet c, k ja n. Ihan oikeilla jäljillä siis olin, mutta perille en päässyt. Hiippailin keittiöön ja liesituulettimen valossa tutkin viikonlopun tv-ohjelmaa (niin, meillä on nyt telkkari, mutta se on oma tarinansa). Kevin Costner! Miten olin voinut unohtaa Kevinin nimen, niin söötti mieskin vielä!
 
.