...on kurkien muodostelma, mutta taival onkin vasta alussa. Hakusessa on vielä myös tulkinta viimeöisestä:

 

Olin leirillä/sisäoppilaitoksessa. Siellä nukuttiin päiväunet aina todella leveällä siskonpedillä, johon me mahduimme kaikki. Johtajatar tuli sitten vetämään verhot syrjään sen edestä ja karjui meidät hereille. Jokaisella oli hyllyn verran omaa säilytystilaa; omani oli täynnä shampoopulloja, hammastahnaa ym. Huomasin, että niitä käyttivät muutkin ja pohdin minne saisin ne piilotettua.
 
Vietin paljon aikaani vaalean, harjastukkaisen miehen seurassa. Hänen nimensä oli Timo. Muut naiset alkoivat katsoa minua karsaasti sen takia. Tulkitsin sen kateudeksi, enkä antanut sen itseäni häiritä.
 
Olimme urheilutunnilla maastojuoksussa kallioisessa metsässä. Oli talvi, lunta ja liukasta. Loikimme suurilta kivenlohkareilta toiselle. Minusta se oli todella hauskaa ja selitin innoissani muille, että tämä on lähes ainoa urheilulaji, joka minulle sopii, koska tästä jalkani eivät tule kipeiksi. Samantien löysin itseni loukosta jonkin lohkareen takaa, enkä mahtunut sieltä kummaltakaan puolelta pois, koska olin liian paksu.
 
Jollain tavoin sieltä selvittyäni huomasin urheilutuntimme muuttuneen sotaharjoitukseksi. Näin paljon sotilaita ja armeijan ajoneuvoja. Meitä oli kolmen hengen porukka ja olimme jonkinlaisella tehtävärastilla. Timo oli joukkueemme johtaja, kolmas henkilö jäi minulle epäselväksi. Timo kysyi onko meillä mukanamme puhelinta, koska sitä tarvittaisiin tehtävän ratkaisussa. Koska ainoastaan minulla oli, sain tehtäväkseni ottaa puhelun jollekulle. Kenelle, se ei ollut tärkeää.
 
Soitin Aviomiehelle ja kysyin missä hän on. En ehtinyt kuulla vastausta, kun Timo johtajan elein nappasi kännykän kädestäni. Hän kuunteli sitä hetken ja sanoi siihen sitten tylysti:
-         No niin, ei tässä muuta, kiitos ja kuulemiin!
Sain kännykkäni takaisin ja selitin sinne, että tämä vähän outo puhelu nyt vaan oli tarpeen tässä tehtävässämme. Lopetin iloisen välinpitämättömään toteamukseen:
-         Tämmöst tää sota sit on.
 
 
.