Joitakin viikkoja sitten – tai kuukausia, en ole ihan varma, aika rientää niin nopeasti – pöytä ilmaantui meille. Se oli koditon turvapaikanhakija, joka tarvitsi suojaa kaikelta myllerrykseltä, johon ihmisten elämänmuutokset olivat sen saattaneet.

Varsinaista tarvetta meillä ei sille ollut. Meillähän ei ylimääräistä tavaraa ajelehdi missään; emme tarvitse ”laskettavaa”, kuten olen ennen vanhaan kuullut sanottavan. Se sai kuitenkin paikan lähestulkoon kotimme fokuksessa, keskellä eteisaulaa. Koska siihen se huojuvasta kuormasta kannettiin ja vain siihen se ilman suurempia järjestelyjä mahtui.

Tänään, lokakuun viimeisenä iltana, pöytä päätti tulla kaapista ja avautua kaikelle kansalle täällä netissä. Rohkeasti se nyt näyttää todellisen suuntautumisensa kaikenlaiseen hamstraukseen ja tavaran keräilyyn. En tiedä, onko tämä pöydälle vaikeaa; itse kaasin tilkan punaviiniä lasiin ennen kuvien lataamista.

Ensin yleiskatsaus, ennen kuin menemme yksityiskohtiin. Tässä The pöytä.


The%20p%C3%B6yt%C3%A4%20009.jpg

Tarkastelkaamme sitä nyt lähemmin.

The%20p%C3%B6yt%C3%A4%20001.jpg

Yksi musta kassi, yksi laukun hihna, yksi muovikassi. Riistakamera, kaksi ladattavaa käsivalaisinta, polkupyörän led-valo, hiiri, sanelulaite ja pastilleja.

The%20p%C3%B6yt%C3%A4%20002.jpg

Niinsanotun käsilaukkuni sisältö. Jouduin kippaamaan sen tuohon, jotta saan pestyä pois vuorikankaaseen liimaantuneet pastillit. Proteiinipatukat maistuvat niin pahalta, että ovat säästyneet. Vararavintoa on tietenkin hyvä olla aina matkassa. Säästän teidät muilta yksityiskohdilta. Lompakon ja pelikortit voisi tietenkin mainita.

The%20p%C3%B6yt%C3%A4%20003.jpg

Kassillinen kotimaisia omppuja. Talon numerokyltti ja sen kiinnitysruuvit. Laulukirja vuodelta 1951. Sen kansilehteen on lyijykynällä kirjoitettu "alle varjon vilpoisan painat pääsi tuskaisan..."

The%20p%C3%B6yt%C3%A4%20004.jpg

Päreiksi mennyt loisteputkivalaisimen suojus. Rämähti tänään alas keittiön katosta, eikä ole vielä ehtinyt roskalaatikolle asti. Sen alla noin kahdeksan sentin pino aikakauslehtiä, joista en tiedä olenko lukenut ne vai en.

The%20p%C3%B6yt%C3%A4%20005.jpg

Kansalaisopiston opinto-opas, auki tähtitieteen kohdalta. Uusiokäytössä oleva kirjekuori, joka pitäisi toimittaa jollekulle. Mittanauha. Muovilaatikko, joka on kai joskus sisältänyt perunasalaattia, mutta jota nykyään käytetään kirjekuorien postiin rahtaamisessa. Vesipullo. Ja taas pastilleja.

The%20p%C3%B6yt%C3%A4%20006.jpg

Kiikari ja ladattava lamppu; syksyhän on pimeä!. Kymmenen sentin pino aikakauslehtiä, jotka uskon lukeneeni.
Viraton puhelinluettelo.

The%20p%C3%B6yt%C3%A4%20007.jpg

Läppäri ja lääkevarasto, joka liittyy pesussa olevaan laukkuuni. Kaikkea kurkkutableteista happosalpaajiin.

The%20p%C3%B6yt%C3%A4%20008.jpg

Pöydän alla on vielä neljä muovikassillista jätepaperiin meneviä sanomalehtiä, jotka olen siivonnut pois pöydän päältä.
Huomasin muuten, että yksi Maaseudun tulevaisuus oli vuodelta 2009.

Keskiyön aikaan päättyy tämä katsaus. Siivoa ja järjestelmällistä marraskuuta kaikille!

ps. Laukusta löytyi myös pähkinäpussin jämät, jotka jo söin. En tiedä miltä vuodelta....