Meiän pöyrän viäres on käyty viime aikoin vakavii keskustelui. Ne on koskenee rasismii. Kirjotan täst ny silläkin uhal, et koko mun blogi suljetaan, ku tämmösii uskallan tääl puhuu. Ku nimenomaan MÄÄ olen ollu se meiän rasisti.
 
Tänäpänki mää taas ihmettelin tota paikallislehren uutisointii. Mainittiin et koruvarkaat EI OLLU virolaisii, latvialaisii eikä liettualaisii. Mitä varten se tartti ilmottaa? Ettei mei lukijat vaan oltais turhaan epäilty viattomii ihmisii. Tulkkii kumminkin oli tarvittu, et tuskin ne suamalaisiika oli.
 
Mut entäs sit ku joku paikallinen kärähtää vaik rattijuappourest. Heti ilmotettaan et 52-vuatias salolaismiäs oli kysees. Mun miälest tää on ihan silkkaa rasismii kaikkii 52-vuatiai salolaismiähii kohtaan, ku tommonen epäilyksen varjo heitin päälles heitetään. Kaikki saavat oikeen arvailla, et oliskos se ny ollu just se, ku ikäki täsmää ja tunnetustas juappo on muutenki. Tasa-arvon nimis pitäis kertoo, et joku tääl ny ratist kärähti, mut ei ollu somerolainen, koskelainen, eikä marttilalainen.
 
Vaan nytpäs meitil tuliki puheeks toi Kuapion ketjukolari. Ja Aviomiäs sanos, et hän kyl tiätää mist se johtus. Siäl ku tuli yhtäkkiist kauhia lumikuuro, nii et näkyvyys vallan meni ja vanhat ämmät löi kaikki jarrus pohjaan. – Mitä sää oikeen puhut? mää kysyin. – VANHAT ÄMMÄT vai? Sit mää sanoin, et jos es sää ny itte ymmärrä, ni mää ilmotan et meitin rasismikeskustelu on just nyt tullu käännekohtaan. Et kukas meiän huushollis se rasisti torellisuures mahtaa ollakka?
 
Aamul neljält vanhat äijät meinaa lähtee Joensuuhu kokoukseen. Kuus ja pual tuntii ajoo, sit kokous ja kuus ja pual tuntii takas kotti. Mikäs se ny mikkään ol, ku on hyvää seuraa ja tärkkiä asja. Mää vilkuttelen portaal (jos en satu sikjästäs nukkumaan) ja huutelen perään, et ajelka visustas ja varoka erityisestäs vanhoi ämmii. Ne voi vaik jarruttaa!
 
.