Mul on vähä ongelmallinen suhre tohon Aamulehteen. Em mää simmost tilannu ol, mut ku seuraan uutisii tualt ampparit.comist, ni tullee siälläki sivuil nääs käytyy. Sinne saa pistettyy kommentei kans, ja mää ku olen kova miälipiteitäni laukomaan, ni yritän kans. Mut mun kommenttejani ei ikän julkasta. Hei siäl toimitukses moderoittee, sanoisivat vaan suaraan, et sensuroittevat.
 
Eilen oli uutinen, et yäuinnil ollu nainen oli yritetty pukukopis raiskata. Tää oli tarttunu harjanvarteen ja ajanu ukon ulos. Sihen oli tullu kommenttii jos minkäkinlaist. Joku oli sitä miältä, et oli naisen ihan oma vika; mitäs mennee uimaan yällä ja viäl vähis vaatteis! Jokkut oli kauhian loukkaantunei, ku miästä oli epäilty ulkomaalaistaustaseks, vaikkei se ollu mittään eres puhunu. Ei simmottoon saa mittään ihmisryhmää leimata rikollisiks. Toisten miälest sitä ei olis saannu sanoo raiskausyritykseks, hei meinas et se miäs oli muuten vaan klähminy, eikä se niin paha ol.
 
No mää pistin sit kans kommentin, et naisel oli ihan oikkia meininki. Simmosel miähel saa törkätä harjanvarren syväl sanoks mää mihin! Mut arvakkas julkastiiks mun miälenilmaustani? Ei tiätenkä. Varmaan taas moderoittiin seki. Mitäs siit jos muitten kommentit oli rasistissii tai naisvastasii, mun varmaan yllytti väkivaltaan tai jottai. Kattosin viäl aamullaki uuret kommentit jutust. Ykskin Kalle oli päässy läpi ja hänel oli ihan sama ajatus ku mullaki. Mut hän puhu ”pyllyst”, kai se sit oli sivistynnyt.
 
Mut onneks on tää blogi (niinku Seijaki erellisen jutun peräs totes). Tääl mää voin purkaa kaikki, mitä typerät lehret ei julkase. Ja kun mää viäl kirjotan tänne monta kertaa et AAMULEHTI AAMULEHTI AAMULEHTI (toistos on ain tehoo, mää tiärän), ni google ystävällisestäs johrattaa sen aviisin hakijoi tänneki. Täält sit näkevät mimmonen ketkulehti oikeen on kysymykses!
 
Yks kyseisen lehren toimittajist oli eilen muute saannu valtavan neronleimauksen. Hän oli keksiny tämmösen otsikon: Alus on kaljaasi, vaikka hylyssä lepää samppanjaa. Voiks tei kuvitella fiksumpaa? Täst voiraan myäntää vaikka joku journalistien Osuvin otsikko-palkinto. Sais sit Aamulehtiki jottain tunnustust.
 
Tämmösel rianauksel tää mun elokuuni sit alko. Kyl hyvin mennee.
 
.