Kylläpä ovatkin kutsut huomaamatta venyneet pitkälle. Taivaalla tuikkivat jo tähdet ja ruohikossa kiiltomadot. Nuorimmat naiset tekevät ensimmäiseksi kotiinlähtöä; heillä on kiire nukuttamaan pesueitaan. Toiset taas ovat menossa hakemaan nuoriaan pois kirkonkylältä pahanteosta. Vähän varttuneemmat haukottelevat kieriskeltyään viime yön taas kuumien aaltojen kynsissä ja vanhimpia väsyttää muuten vaan.
 
Älä kuitenkaan anna tarkkaavaisuutesi herpaantua, vielä kerran tänä iltana otetaan naisesta mittaa! Nimittäin kynttilätäti haaliessaan tavaroitaan kassinsa, nostaa katseensa läsnäoleviin ja tekee tärkeän kysymyksen. Kuka haluaisi ottaa pidettäväkseen seuraavat kutsut?
 
Syntyvän hiljaisuuden aikana sinun pitää ottaa kasvoillesi tietty ilme, jota on hyvä jo etukäteen kotona harjoitella. Se on ”Kyllähän minä muuten mutta kun – ilme”. Taitavasti tehtynä se kertoo kaikille, että todella mielelläsi toimisit emäntänä, mutta tällä kertaa sinulla on hyvin pätevä syy kieltäytyä. Pidä se kasvoillasi vähintään yhtä kauan kuin muutkin, mieluummin vähän pidempään.
 
Muista kiittää talonväkeä ja kynttilätätiä. Älä aja kotimatkalla hirvien ja peurojen päälle! 
 
.