Otin onkeeni haasteen tuolta Partapapan blogista, joten nyt on vastattava muutamaan kiperään kysymykseen:
 
 1. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
 
Että eräät suuret suunnitelmat toteutuisivat.
 
 1. Millainen oli vuosi 2012?
 
Mukiinmenevä. Mitään järisyttävää (hyvässä tai pahassa) ei tapahtunut, mutta monet asiat edistyivät ja onnistuivat. Paljon oli hyviä hetkiä.
 
 1. Oletko aamu- vai iltaihminen?
 
Jos näistä pitää valita, niin ilta. Oikeastaan olen yöihminen. Etenkin kesäiseen aikaan voisin hyvin nukkua päivät ja valvoa yöt. Lyhtyni palaa kirkkaimmin, kun muut ovat sammuksissa.
 
 
 1. Minne haluaisit matkustaa nyt?
 
Matkustaminen lienee kivaa, mutta minusta ei. Passini ja kassini ovat aina hukassa, tai ainakin pelkään niiden olevan. En hahmota terminaaleja metroasemista puhumattakaan. Korvani menevät lukkoon lentokoneessa. Nukun huonosti vieraassa sängyssä. Poden koti-ikävää missä hyvänsä olenkin. Joten se siitä.
Kotimaata kyllä haluaisin koluta tarkemmin. Eksyisin mielelläni merkillisiin kylätapahtumiin ja kuuntelisin vieraita murteita kunnes ne tarttuisivat omaan puheeseeni. Ja se käy muuten nopeasti!
 
 1. Minkä asian tekisit toisin menneisyydessäsi, jos voisit?
 
Avaisin suuni joissain kohdissa, joissa olen vaiennut. Ihminen kuitenkin toimii aina, kuten kulloinkin parhaaksi näkee. Jossittelu jälkeenpäin ei hyödytä mitään.
 
 1. Lempiruoka ja kuka sen valmistaa?
 
Toisin kuin eräät, olen aivan heikkona kaikkiin kaaliruokiin. Jauhoinen peruna, padassa haudutettu kaali ja tuore puolukkasurvos ovat voittamaton yhdistelmä. Parasta tietenkin olisi, jos äiti ne valmistaisi.
 
 1. Miten haluaisit viettää eläkepäiväsi?
 
Terveenä, ennen muuta terveenä. Valitussa seurassa. Korttiringissä. Senioritanssia harrastaen (buaahhahhaa). Lökötellen. Likööriä siemaillen. Nuotiotulilla. Tunnelmallisissa (hevi)konserteissa. Väritettyjä tarinoita kertoillen. Kissa sylissä. Höperehtien muiden mummujen ja huru-ukkojen kanssa.
 
 1. Elämäsi eläin?
 
Vähän epäröiden vastaan, että kissa. Olisiko se Polla-niminen, joka litistyi auton alle ja opetti lapselle mitä on menetys. Yhtä vuolaasti itkin Niilo-kissan ja Hiski-koiran haudoilla vuosikymmeniä myöhemmin. Että, jos kyynelissä mitataan, niin…
 
 1. Sielunmaisemasi?
 
Varjoisa kuusimetsä, jossa kasvaa saniaisia.
 
 1. Tärkein esine kotonasi?
 
Tämä on vaikea. Mietin kaikkia puuhellasta puhelimeen. Ei kun sanonkin, että se on oma auto, jolla pääsen kotoa pois ja sinne takaisin.
 
 1. Syötkö elääksesi vai elätkö syödäksesi?
 

Yritän syödä vain elääkseni, joulun aikaan tuppasi menemään päinvastoin.