Kas näin:
Annetaan oikolukijalle pyryisenä laskiaissunnuntaina ajankuluksi nivaska virallisilta vaikuttavia papereita, joiden oikeakielisyys ja muu ilmiasu hänen pitäisi tarkastaa. Otsikoista päätellen ne sisältävät mm. toimenpideselvityksiä, työselityksiä (huom. selvityksen ja selityksen ero), rahoitussuunnitelmia ja yksikköhintataulukoita.
 
Oikolukija ottaa punaisimman ohutkärkisen Stabilo-kynänsä ja syvään huokaisten asettuu nojatuoliinsa suorittamaan omaa osuuttaan ammatin harjoittamisessa, jotta hernekeittoa riittäisi pöytään tulevaisuudessakin ja hillopullaakin kermavaahdolla joskus. (Tosin oikolukija on mantelimassan järkkymätön kannattaja tässä makukysymyksessä.) Joten työn kimppuun, hip huraa vaan ja pitkiä pellavia!
 
 
Ensimmäiseltä sivulta löytyy vain muutama mitätön pilkkuvirhe ja erikseen kirjoitettu yhdyssana. Oikolukijan mieli on vielä tyyni ja levollinen. Hän uskottelee itselleen, ettei pahempia ongelmia ehkä tänään olekaan edessä. Toiselle sivulle hän tekee punaisen mutkauksen muuttaakseen sanajärjestystä. Pikkujuttu sekin.
 
Vaan mitä näkeekään oikolukija seuraavalla sivulla!
 
Ojankaivuu käsittää myös kaivuumassojen siirtoajon enintään keskimäärin alle 1 km siirtomatkalla.
 
Siis mitä? Enintään keskimäärin alle minuutissa oikolukija saa tästä hepulin.
 
AAAARRRRRGGGGHHHHHHH!!!            
 
.