Lueskelin lehtipinkkaa siivotessani apteekkien OmaPlus- asiakaslehteä. Siinä oli juttu Madventures-kaksikosta eli Rikusta ja Tuomaksesta, jotka ihan työkseen matkaavat maailmalla. He ovat Suomen viralliset seikkailijat ja heidät palkittiin syyskuussa tiedonjulkistamispalkinnolla.
 
Artikkelin ohessa oli kainalojuttu, joka kertoi mitä Madventuresin lääkintälaukku matkoilla sisältää. Laastareita, antibioottivoidetta, malarian estolääkettä, reseptilääkettä nenän tukkoisuuteen ja diatsepaamiakin, jolla tarvittaessa voi helpottaa nukkumista. Listaa oli pitkälti, mutta yksi kohta kiinnitti huomioni: JÄLKIEHKÄISYTABLETTEJA.
 
Meikä on luullut, että katuvainen naisihminen, jos on 15 vuotta täyttänyt, voi saada apteekista yhden jälkiehkäisypillerin, kunhan apteekki-ihminen ensin on todennut ettei kyseiselle lääkitykselle ole estettä ja jos naisihminen itse on valmis kestämään pahoinvoinnin, vuotohäiriöt, vatsakivut, päänsäryn, huimauksen ja mahdolliset muut haittavaikutukset. Mutta jaetaanko näitä pillereitä miehille, maailmanvalloittajille, purkkikaupalla matkaevääksi?
 
Osuuhan sitä seikkailuilla tietenkin seksisuhteisiinkin. Ja matkan jatkuessa seuraavaan kohteeseen voidaan kumppanille antaa pilleri jäähyväislahjaksi. Hienoa! Onko tässä nyt jokin pointti, mitä en ollenkaan ymmärrä? Kertokaa!
 
.