Palmun alla mä loikoilen, taivas on syvänsininen. Oho, olikin hevoskastanja! Mutta asiaan:

 

Pienen Suomen ei pitäisi mennä MM-kultaa voittamaan. Siitä ei hyvää seuraa.
 
Ensin meni rouva presidentiltä arvovalta, kun joku urosleijona pääsi pöhnäpäissään lähentelemään. Siitäkö se menee? Ennemmin se menee siitä, että yleensä ryhtyy rahvaan kanssa hillumaan. Vilkuttaisi vaan jostain parvekkeelta, niin kuin kunnon kuninkaallisetkin tekevät. Kaipaisiko siellä ryyppyjuhlissa tasavallan presidenttiä kukaan, en usko. Sen tietää, että kun parikymppiset kaverit ensin lätkivät maailmanmestaruuden ja sen päälle yön juhlivat, niin siinä testosteroni- ja laskuhumalassa ei paljon katsota ketä halataan ja ketä ei. Sehän on laitumelta karkuun päässyt sonnilauma, mitä siinä jotkut arvovallat painavat. Eivät yhtään mitään.
 
Seuraavaksi huomasivat moralistit, ettei se nyt ole laitaa kun lapsille tämmöistä mallia näyttävät suuret idolit. Miten voi tervehenkisiä urheilijoita lapsukaisista kasvaa. Taivas varjele! Jääkiekkoa nämä miehet on palkattu pelaamaan, eikä kenenkään lapsia kaitsemaan. Kasvatustyön voivat tehdä ihan vanhemmat itse. ”Lopeta nyt jo se pelivermeiden kinuaminen ja katso mitä siitä voi seurata! Ethän sinä halua koskaan olla niin kuin nuo sedät, ethän?” Jääkiekkokaukalo ei ole mikään pyhäkoulu ja tuskin siitä sellaista koskaan tuleekaan. Hyvä se on tulevienkin kiekkoilijoiden tietää.
 
Sitten on vielä tämä iänikuinen rasismihysteria. Hyshyshys. Mitään ei enää uskalla tehdä eikä sanoa. Mutta ruotsalaisetpa uskalsivat: eväsivät suomalaisseurueelta pääsyn ruotsalaiseen ravintolaan jääkiekkofinaalin jälkeisenä yönä. Ainoana perusteena kiellolle oli: - Me emme halua tänne suomalaisia! Ymmärtäähän sen. Finskapojat voisivat riekkua suuriäänisesti voitosta ja heilutella siniristilippuja juuri kun ruotsalaisten sielu on hellä kuin mimosan hipiä.
 
Omasta mielestäni ravitsemusliikkeen omistajalla on oikeus valita asiakkaansa. Myös sillä, joka ei päästä sisään porukkaa, jolla on tapana heitellä helapääpuukkoja naapuripöytiin ja nostaa tunnelmaa ammuskelemalla reikiä kattoon. Olkoon tuo porttikielto sitten rasismia, tai mitä tahansa. Myös jääkiekkoilijat – niin kuin heidän faninsakin - saavat voiton huumassa huudella miesmäisiä, eikä siitä kenenkään kannata ihokastaan repiä. Olen puhunut.
 
.