Eilen iltamyöhällä hipsin kukkapeltoon katsomaan näinkö ikkunasta oikein; jotain keltaista sieltä pilkisti. Tämä ensiksi kukkansa aukaissut yksilö oli selvästi toisinajattelija: Koko pellon nuput osoittivat kohti jo laskenutta aurinkoa, mutta tämä se oli kääntänyt naamansa valmiiksi sinne suuntaan, mistä aurinko aamulla nousee! Rapsikuoriaisetkin ovat jo ehtineet keltaisen äärelle.

Kuva0000-normal.jpg

Kuva on otettu kännykällä ja iltapimeässä, suotakoon siis anteeksi tekniset puutteet ja epätarkkuus. Toinen kuva on noin viikon takainen. Siinä kukkii pellava aamuauringossa työhuoneeni ikkunasta kuvattuna.

pellavapelto%20002-normal.jpg

Se ensimmäinen vitsaus, josta taannoin kerroin, ei siis ollut vitsaus lainkaan. Peltoon kylvetty siemenseos on tarkoitettu nimenomaan lintujen parhaaksi ja kaalinsukuisten kasvien tehtävänä on houkutella hyönteisiä, jotta poikasilla riittäisi ravintoa. Tämän opin, kun tarkemmin luin Riistasiemen Oy:n nettisivut (varmaan jonakin tällaisena unettomana yönä, kuten nyt).

Vaan sillä viikkokausien kuivuudella ei kai ollut mitään tarkoitusta ja luulin jo koko viljelyksen nikertyvän. Kuten kuvasta näkyy, on nurmikostakin tullut ruskea pohjavilla näkyviin. Onneksi nyt on saatu hiukan sadetta, ei paljoa vieläkään. Kummasti sääennustuksen sateet aina pakenevat edellä, kun niiden ajankohta koittaa. Pisarankuvat siirtyvät viikosta toiseen ja hiipuvat aina olemattomiin. Kiukuttaa palstaviljelijää sellainen.