Varmaan lähes koko aikuisen ikäni olisin vastannut tähän kysymykseen, että tietysti Salli Jokunen! Ilmankos tuolla sivulaatikossakin heristelen nyrkkiäni Sallin hahmossa. Kuva suorastaan pursuaa yli rajojen, mutta kaiken tämän kuvahärdellin jälkeen ei sitäkään kannata ihmetellä. Olkoot juuri noin. Salliksi olen siis tuntenut itseni ihan kampausta myöten.

Viime aikoina on alkanut kuitenkin epäilyttää. Onko tämä nyt ikäkysymys vai mikä, mutta Reetta Sappinen on nykyisin hyvin lähellä sydäntäni. Hänen suorasanaisuutensa on ihailtavaa ja kaunistelemattomat hautajaispuheensa ystävien avoimen arkun ääressä ovat aivan oma taiteenlajinsa. Reettahan on sitä ikäluokkaa, että hautajaispuheita saa pitää usein.

Sisäinen Rauta-Reettani heräilee nykyisin yhä useammin. Viimeksi taisi olla kyse lukihäiriöstä. Liimattuani kiinni jo noin 76 kirjekuorta huomasin, että niihin sujauttamissani asiakirjoissa luki joku saamarin käytö. Kun käyttö tietenkin oli kyseessä. Päästelin ilmoille äänekkäästi ja ketään säästelemättä mielipiteeni tästä seikasta. Ilmoitin ettei sellaista kuin lukihäiriö ole olemassakaan. Kyse on vain huolimattomuudesta, välinpitämättömyydestä, laiskuudesta ja järjen köyhyydestä, jolle on keksitty noin hieno salanimi. On se nyt – helvetti vieköön – kumma ettei ihminen hahmota kaksoiskonsonantteja, etenkin kun olen niistä ainakin tuhat kertaa huomauttanut! Vielä en kuitenkaan suostu profiilikuvaani muuttamaan.

Vaikka on tuossa käkkäräpäässä kyllä jotain tuttua; hiukseni ovat vanhemmiten ryhtyneet kihartumaan ominpäin… Mitä muuten sinä vastaisit tuohon otsikon kysymykseen?


ps. Löytyisipä vielä valikko, josta voisi säätää riviväliä harvemmaksi. Tuskaa oli jo muutenkin tämä julkistaminen!