Kansalaisopiston opinto-opas on ollut työpöydälläni levällään muistutukseksi ilmoittautumisesta. Draaman kirjoittamisen ilmoittautuminen alkoi tänään kymmeneltä, enkä halunnut jäädä ilman opintopaikkaa. Perusopinnoistani puuttuu enää draama, se on saatava suoritetuksi ennen aineopintoja keväällä 2010. Kello taisi olla jo viisi iltapäivällä, kun havahduin. Kovalla touhulla nettiin ja ilmoittautumislomakkeelle. Pelkäsin ihan tosissani myöhästyväni, vaikka todellisuudessa kurssille tuskin on ruuhkaa. Opiston oppaassa on kuitenkin jopa ohjeet, miten ilmoittautumista voi etukäteen HARJOITELLA, jotta on kätevä ja nopea tositilanteessa! Pistäähän sellainen hermostumaan.

Kaikki kävikin sujuvasti, ja minulle ilmoitettiin, että sain opiskelupaikan. Kun vahvistus siitä tuli sähköpostiini, huomasin kiireessä kirjoittaneeni osoitteekseni TakaTETSÄNtie. Harmitti sekin, kun aina olen nipottamassa kaikista kirjoitusvirheistä. Googletin sitten tetsä ja toivoin, että sanalla olisi jokin hilpeä merkitys. Mutta tetsä ei ole yhtään mikään. Olisinpa kirjoittanut vaikka tietsä. Taka tiet sä ntie.

Eipä silti. Sen jälkeen kun minustakin väkipakolla tehtiin salolainen, on isäntä saanut kaupungilta kirjeitä osoitteella Takametsänkatu!  Se nyt minusta vasta hilpeää on. Ja kun kaikella aina on tarkoituksensa, niin ehkä vielä keksin tästäkin jotain. Vaikka sitten sitä draamaa.