Ystävämme Vuodatus on keksinyt uuden tavan tyrkätä mainoksia blogeihin. Nyt ne tulevat jo tekstin päälle, ja lukija joutuu ne poistamaan nähdäkseen koko ruudun. Vaan eipä keksi samainen Vuodatus miten auttaisi bloggaajaa, jonka omat kommentointitiedot eivät säily blogissa! Ja pelkäänpä, että sama ongelma on monilla blogin lukijoillakin. Asiaa kyllä pahoitellaan ja luvataan tutkia, mutta bloggaaja taitaa ratketa ennen ongelmaa.
 
Jos siis haluan vastata lukijoiden kommentteihin omassa blogissani, joudun joka kerta naputtelemaan sinne nimeni, sähköpostiosoitteeni ja blogini osoitteen. Muuten minusta tulee siella pelkkä Anonyymi vaan. Kun taas eksyn johonkin blogiin, jossa en kuuna kullanvalkeana ole käynyt, saatikka jättänyt sinne kommenttia, niin siellähän ne tietoni seistä tönöttävät paikoillaan. Hermostuu sitä jo vähemmästäkin.
 
Jo ainakin parin kuukauden ajan meitä blogien lukijoita on Google-mainos kehoittanut lukemaan perhe.fi- sivulta ”Kuinka Hannelen shokkiero vaikuttaa perheeseen ja lapsiin”. En tiedä, kuka on tämä pe----een Hannele, ja mistä instituutiosta hän näin shokeeraavasti on eronnut. Aviomiehestäänkö? Kunnanhallituksesta? Puolueesta? Vai kirkosta, kun se nyt on trendi? Ehkä se täältä mainostetulta sivulta selviäisi, mutta ei se minua kiinnosta, enkä kiusallanikaan sinne mene. Sen sijaan voisin kysyä, miten perheeseen ja lapsiin mahtaa vaikuttaa se, että asiaa kuukausitolkulla netissä mainostetaan?
 
Tuntuuko siltä, että olen pian jo kypsä maksamaan siitä, että saan puhdistettua blogini mainoksista?
 
.