”Nurmeksessa Pohjois-Karjalassa tien varteen on ilmestynyt kylttejä, joissa kielletään marjanpoiminta ulkomaalaisilta. Poliisin mukaan tällaiset kyltit ovat lainvastaisia. Poliisi tutkii nyt rikosta nimikkeellä pakottaminen.”
 
Lienen tullut vanhaksi ja kärttyiseksi, koska nykyisin uutisia lukiessani enemmän ärsyynnyn kuin huvitun (ei kai uutisten hupiakaan pitäisi olla, mutta usein on). Niin kuin nyt tuota ylläolevaakin. Minun puolestani ulkomaalaiset saavat poimia marjansa, mutta mitä pakottamista tuossa on? Kaikki metsänomistajat voisivat mielestäni pystyttää kyltin: ”Valkokärpässienien poimiminen ulkomaalaisilta kielletty!” Säästyisi verorahoja ja jopa ihmishenkiäkin. Vai olisiko se rikollista pakottamista, jos kieltäisi poimimasta myrkkysieniä?
Tai jos varustaisin herkullisimman puolukkamättääni taululla: ”Tämä on minun marjamättääni ja tähän on kuseskeleminen ehdottomasti kielletty niin suomalaisilta kuin ulkomaalaisiltakin!”, niin pakottaisinko minä satunnaiset eränkävijät halkaisemaan rakkonsa?
Voi järjen köyhyyttä!
 
 
 
............................