Markkapostimerkit kelpaavat postimaksuksi vielä vuoden 2011 loppuun asti. Kaikkia vuonna 1963 ja sen jälkeen Suomessa julkaistuja markkapostimerkkejä voi käyttää Suomessa ja Suomesta lähetettäessä.
Markkamerkkejä ei voi vaihtaa tai lunastaa takaisin, eikä niitä voi käyttää Ahvenanmaalla.
Postilähetyksen maksamiseen tarvittavan merkkien määrän voi tarkistaa Postin internetsivuilta. Esimerkiksi joulupostimerkin arvo eli 0,55 euroa tulee täyteen, kun markkamerkkejä käytetään 3,20 markan edestä.
 
Ylläolevan uutisen luettuani kaivoin riemulla esiin joulumerkit vuodelta 2001! Arkin jämä oli siitä asti lojunut yhdessä lukuisista joululaatikoistani (jotka eivät siis ole niitä syötäviä). Olin ajatellut säästää sen muistoksi markka-ajoista, mutta tulinkin nyt toisiin aatoksiin. Joku joulutervehdykseni saajista voisi ilahtua vähän erilaisista postimerkeistä. Ja onneksi minulla todella on ystäviä, jotka ilahtuvat näin kummallisista asioista!
 
Vaan mitä lukikaan pienellä präntillä kyseisen arkin reunassa?
”Postilähetyksissä voi käyttää markkamääräisiä postimerkkejä 30.6. 2002 asti.”
 

Mistä tämä yhdeksän (!!!) vuoden jatkoaika nyt on tullut, kun jokainen (siis melkein jokainen) on jo hävittänyt mahdolliset markkamerkkinsä? Joskus tuntuu, että Postissa keksitään uusia sääntöjä sillä vauhdilla, että ovat jo aikoja sitten itsekin pudonneet postirattailta. Pian varmaan on omat laatikotkin näille markkamerkeillä lähetettäville. Mikähän värikoodi niillä mahtaa olla? Ja kuinka monessa päivässä (viikossa) ne kuljetetaan perille? Minä en ainakaan luota enää mihinkään!