Tämä kuva on otettu marraskuun ilta-auringon valossa. Työpöydän olisi tietysti voinut siivota; taas tuo pahuksen muovikippo!

Kaikki muut sähkövempaimet taloudessamme suostuivat käynnistymään tuon viiden päivän sähkökatkon jälkeen, mutta tämä kynttelikkö ei. Ensin suostuttelin sitä lempeästi ja kokeilin vaihtaa jokaista polttimoa vuorollaan uuteen. En ole enää aikoihin löytänyt mistään sähköliikkeestä suuria, kirkkaita polttimoita seitsenhaaraiseen kynttelikköön, vaikka sellaiset siinä oli kun sen noin 30 vuotta sitten ostin. Olen joutunut tyytymään rumiin ja uritettuihin, joista ei helposti näe onko hehkulanka ehjä vai poikki. Rikkinäinen polttimo pitää vaan etsiä kokeilemalla.
 
Tunnustan, että lopulta hermostuksissani tartuin kynttelikköä kurkusta ja ravistelin, mutta ei auttanut sekään. Kannoin siis koko yhteistyöhaluttoman kapistuksen kauimmaisen komeron ylimmän hyllyn äärimmäiseen takanurkkaan ja sanoin, että ei väkisin. Harkitsin jopa jätesäkkiin heittämistä, mutta annan sille vielä joskus uuden mahdollisuuden.
 
Otin sitten käyttöön kynttelikön, jota olen pitänyt vähempiarvoisena ja jonka kynttilät ovat ajan kellastamat. Hetken aikaa sitä ikkunalla katseltuani päätin, että se saa kelvata, mutta eivät nuo nuo kamalat muovikuusimansetit!
 
 
Mitä tekee silloin kätevä emäntä? Hakee käsityökorinsa, johon ei ole tarttunut sen koommin, kun valmisti viime jouluksi ranteenlämmittimiä. Etsii sieltä keittiön verhojen väriin sointuvia keränloppuja ja uuden vuoden aattoillan ratoksi virkkaa somat rinkulat, joka toiseen kynttilään roosanpunaisen ja joka toiseen antiikinsinisen. Ja katselee sitten tyytyväisenä kättensä töitä.
 

Vähän ”karvalakkimalliahan” ne ovat. Olisin voinut tehdä ne pörrölangasta tai käyttää vaikka helmiä koristeena. Vaan pitää tätä ideaa kypsytellä. Olen uskotellut itselleni, että tämä oli ihan oma keksintöni, enkä ole yhtään mennyt kurkkaamaan käsityöblogeihin, jotka varmaan ovat tulvillaan mitä hienoimpia mansettimalleja. Pimeän sähköttömyysviikon jälkeen on kuitenkin havaittavissa jotain orastavaa luovuutta! 

.