Toinen pesä on joskus puronnu ja tän toisenki pualest mää pelkään. Meiän räystään alla ku ei ol simmosii "poikkilautoi", mitä ne on nimeltäs?

Jottain merkillist on tekkeil meiän räystäspääskypesäs. Huamasin yrttimaata nyppiessäni. Yks pääskynen on linnottautunu sinne sisäl ja kurkkii vaan ovelt. Toiset – kaks tai kolme – lentelevät ympäriis ja käyvät ain välil pesäl. Sillon siält kuuluu kova viserrys. Muistuttaa ihan poikasten ruakkimist, mut se ei viäl voi olla ajankohtast.
 
Pääskyset havannoi kyl tarkkaan ihmisen pään asennon. Jos mää kattelin pesäl päin, ne ei lentäneekkä sinne peril asti. Heti kun käänsin naaman yrtteihini, ne käytti tilaisuut hyväkses.
 
Mul on nyt miätittynä kolme vaihtoehtoo:
 
Vaihtoehto 1
Yks pääskysist kärsii jet lagist tai purnautist ja pesä toimii sairastupana. Kaverit jelppaa tuamal ruakaa ja virvokkei. Potilas kiittää äänekkäästäs joka suupalast.
 
Vaihtoehto 2
Viimekesänen poikanen on taantunu lapsen tasol, ku on palattu Suameen. Se on asettunu kotipesääs ja orottaa, et äiskä ja iskä ruakkii niinku tääl ennenki oli tapana. Vanhemmat kiroilee jälkikasvuas ain saalist viäresäs.
 
Vaihtoehto 3
Vanhaa pesää on alettu sisustaa uurestas. Remonttireiska-pääskynen on siäl sisähommis ja toiset kuskaa maalii ja tapettii. Pesäaukol neuvotellaan kovaäänisestäs, ku ei olla yksmiälisii värisävyist.
 
Soitanks mää Sällylän Sepol?
 
.