Otetaan kaapista puurohiutaleita ja huomataan, etteivät ne ole samaa laatua, jota on viime aikoina syöty raakapuurona. Päätetään siis keittää perinteinen kaurapuuro.
 
Etsitään sopiva kasari ja puulasta.
 
Luetaan ohje hiutalepurkin kyljestä:
1 litra vettä
4 dl hiutaleita
suolaa
 
Yritetään epätoivoisesti löytää litran mitta. Koska sellaista ei löydy, otetaan arviolta puoli litraa vetävä termospullo ja mitataan sillä vesi kattilaan.
 
Koska vesimäärä näyttää suurelta, luetaan ohje uudelleen. Annos olikin neljälle; jaetaan siis resepti neljällä.
 
Nyt yritetään epätoivoisesti löytää toinen desilitran mitta. (Yksi jo on, mutta sitä ei voi käyttää, koska se on hiutaleiden mittaukseen. Ne tarttuisivat märkään mittaan kiinni.)
 
Luovutaan etsinnästä ja otetaan vesi kahvikuppiin.Toisesta kupillisesta kaadetaan kolmasosa pois.
 
Kuumennetaan vesi kiehuvaksi ja lisätään hiutaleet. Vahditaan tarkasti ja sekoitetaan herkeämättä. Suolaa ei lisätä, koska se on epäterveellistä, eikä sen määrääkään sitäpaitsi ole ilmoitettu!
 
Kaavitaan puuro lautaselle. Pestään hanan alla huolellisesti kattila ja lasta. Työkaluja ei koskaan, eikä missään tapauksessa saa jättää roikkeelleen.
 
Unohdetaan hellan levy päälle.
 
 
Ps. Onneksi on dementiahella. Se katkaisee virran, kun säädetty aika päättyy. Ylimääräistä ei säädetä. Aikaahan ei sovi hukata!
 
.