Ohtakari%202014%20027%20hirret-normal.jp

Kuvan hirret ei millääntappaa liity tapaukseen. Vissiinkä.

 

Viime lauvantaiaamul mää siis heräsin kirkkaaseen tiatosuuteen siit, et mul on sänkyni jalkopääs hirsi. Poikittain ja sen pitusena, ku sänky on levjä. Harmaantunu, vanha, kirveel hiukka neljäskanttiseks veistetty hirsi. Joku kurkihirsi se olis hyvin voinnu olla. Mitä varten se siäl oli, sitä en yhtään tiärä. Eikä mun jalkani ylettyny sen alle, et se senpualeen olis mun oloani haitannu ja unest herättäny, mut tiäsin vaan, et siäl se oli.

Nostin sit päätäni vähä tyynyst ja kurkkasin varovastas sinne jalkopäähän. Siäl mittään harmaat hirttä ollu! Ei eres harmaat kissaa, mikä siält kyl ussein aamusin löytyy. Punanen villafiltti vaan silt varalt, jos se katti haluu sinne tulla.

Koitin siin sit selvittää päänuppiani, et mikä juttu tää ny oikeen taas mahto olla. Tulin sihen tulokseen, et jottain unta varmaan olin nähny, mihen tää liittys. Kyl sitä unen ja valveen rajamailla ain joskus kummallissii sattuu. Mul ainaki. Olen mää joskus sen takia krapulassakin heränny, ku on unes tullu määrättömästäs ryypättyy. Päätin unhottaa koko hämminkini ja jatkaa viäl hetken ihan rauhas nukkumist.

No, hetken kyl sit nukuinki. Mut en kauvaa. Havahtusin meinaan sihen, et se sama saamarin hirsi oli taas siäl jalkopääs! Sillo mää päätin, et kyl se on pare ku mää nousen ylös vaa. Ennen ku mittään pirullisempaa tapahtuu. Yks hirsi viäl nii paha ole?