Tyhj%C3%A4%20lammaslaidun%20004-normal.j

Lammukaiseni lähtivät kotiinsa maanantaina. Kiltisti olivat kipittäneet kuljetuskärryyn. Itse en ollut kotona sitä näkyä itkemässä; vietin yhden yön miniloman Wilma-tädin (88v.) luona Ouzoa maistelemassa. Lauloimme siellä myös Nälkämaan laulun parvekkeen ovi avoinna, jotta naapuritkin varmasti kuulisivat. Ei ole tämmöisiä lomia kaikilla!

Vähän (lue: kamalan) haikealta tuntui kotiin tullessa, kun aitaus oli tyhjä. Tessi lohdutti facebookissa, että uusi kesäkuu on aivan kohta täällä. Se on totta. Vanhenemisessa on se hyvä puoli, että talvet eivät enää ole pitkiä. Nuorempana täytyi kesäkamppeetkin pakata syksyllä komeron ylimmälle hyllylle. Nyt se ei ole tarpeen ollenkaan. Turhaa touhua muutaman kylmän päivän takia.

Tyhj%C3%A4%20lammaslaidun%20001-normal.j

Tänään aloitin lampaiden kesäkodin siivouksen. Pelkästään heinähäkin edestä kertyi irtotavaraa monta kottikärryllistä. Yritän nyt ylipuhua isännän, ettei tuota kaivurin kauhan sisältöä  kipata ”johonkin mettään”, vaan pihapiiriin hyötykäyttöön. Sen verran siinä oli papanoita, että kurpitsa voisi hyvin kasvaa?

Keräsin ylimääräiset risut pois. Pari koivun raatoa pitää viedä kaivurilla. Kuivurin luona on melkoinen rankakasa haketukseen. Lehdettömissä oksissa liehuu villatuppoja. Puita voi paitsi syödä, käyttää myös selän raaputtimena. Kömmä jäi vielä tyhjentämättä. Siellä nyt on enimmäkseen vain kuivaa olkea.

Tyhj%C3%A4%20lammaslaidun%20006-normal.j

Otin myös aurinkoenergialamput tolppien päistä. Odottavat nyt pimeää tuossa tuvan päädyssä; katson mikä niistä vielä toimii ja mikä ei. Kansista huolimatta niissä on vettä sisällä. Simahtaneet lentävät roskiin tai mihin lie ongelmajätteeseen ne pitää laittaa.

Tyhj%C3%A4%20lammaslaidun%20010-normal.j

Tekstasin aitaan kesävieraiden nimet. Jossain vaiheessa suunnittelin, että aitaa voisi käyttää lammukaisten vieraskirjana. Vedenkestäviä tusseja olisi saatavilla ja ihailijat saisivat jättää kommentteja. Ehkä ensi kesänä sitten. 

Tyhj%C3%A4%20lammaslaidun%20008-normal.j