Kevätperhoset lensivät postilaatikkooni tiistaina. Olin tilannut ne Minnalta, joka osaa tehdä kaikkea. Muutamaa päivää aikaisemmin olin löytänyt korvistani lävistykset, joiden luulin kasvaneen umpeen. Lähtiessäni illalla kauppaan laitoin korvikset heti koekäyttöön. Ajattelin näin voivani jopa edistää kesän tuloa!
 
Huivi, jonka kääräisin kaulaani ei oikein tehnyt koruille oikeutta ja pyrki nostamaan niitä ylös. Kummastakaan asusteesta en nyt vain raaskinut luopua. Kotiin palatessa hiplasin korvalehdet, molemmat perhoset olivat tallella. Lähdin sitten samantien käymään kuivurilla, koska lajittelijalla näytti olevan neuvottomia henkilöitä. Olen vannonut etten sairaslomallani laita ”jyvää ristiin”, mutta velvollisuudentuntoni nyt voitti. Tiesin, että isännän puhelin Espoossa on vähintään äänettömällä, joten otin koiran narun päähän ja kävin konsultaatioreissulla. Sieltä palatessani tallella olikin vain toinen liilasinisiipi.
 
Manailin ja harmittelin. Ravistelin huivini ja takkini siinä toivossa, että perhonen niistä lehahtaisi esiin . Mutta ei. Täytyykö sitä nyt ihmisen lähteä moisiin agraarihommiin korviksiin tälläytyneenä? Täytyykö sitä nyt yleensä lähteä ollenkaan? Prkl.
 
Hakemaan en ryhtynyt, koska katsoin sen toivottomaksi. Hiekkatieltä, saatikka ojaruohoista tai viljanpölyistä perhosta oli mahdoton löytää. Tiesin, että voisin tilata uuden yksittäiskappaleen, mutta silti harmitti. Sain ystävältä tekstiviestin ja vastasin siihen lyhyesti, että olen kadottanut perhoskorvikseni. Kun isäntä pikkutunneilla palasi, hän sai ensimmäiseksi kuulla saman uutisen. Yö oli kylmä ja liilasinisiipi jossain ulkona yksinään!
 
Tänään kun kävellä rahjustin taas koiran kanssa pihatietä kotiin, osui katseeni ihan pyöränravissa johonkin kiiltävään. Siellä se oli. Tiukasti soraan painautuneena. Minun korvikseni! Eikä pienintäkään vauriota. Vartalon kaikki kolme pientä helmeä ehjinä. Ripustuskoukku ojennuksessa. Ohuen rautalangan kiilto tallella. Vaikka sen yli oli ehditty ajaa autolla ehkä kymmeniä kertoja. Kurvattu. Jarrutettu.
 

Perhoset kisailevat taas iloisesti yhdessä. Kesä on selvästi liikahtanut lähemmäksi.

 

.