Satavarmasti ruskolilja ja nuokkuhelmikkä. Vuohenputkea tietysti myös!

Tämän siitä saa palkakseen, kun moittii toisten kasvintuntemusta. Nyt ravaan kasvikirja kainalossa pihan ja googlen väliä ja hyttyset syövät. Pihallehan tuotiin täytemaata keväällä. Vieläkään en tiedä onko paikka nyt istutuksia vai autoja varten, mutta viheralueelta se alkaa näyttää. Juolavehnän ja maitohorsman kyllä tunnistan, mutta tuo pieni köynnös?
 
Jos se on peltokiertoa niin kuin oletan, se on sitkeä rikkakasvi, jonka kimppuun olisi käytävä järein asein. Netistä lukemani perusteella se tulee peittämään alleen ja tukehduttamaan kaiken pihakuusi ja lipputanko mukaan lukien, enkä koskaan pääse siitä eroon. Vai onko se peräti isokierto eli karhunköynnös, jolloin tapahtuu varmaan vielä isosti kauheampia.
 
Kaiken lisäksi kuvista päätellen molemmat ovat kauniita kukkia, joiden kernaasti soisin pihaani koristavan. Olisiko se sitten synti ja edesvastuuttomuus, jos niin antaisin käydä?
 
Entäs jos se onkin kiertotatar, yksivuotinen, harmiton, eikä kukinnoltaan yhtään minkään näköinen? Luultavasti se on se. Nyt pitää vaan odottaa kukintaa, että pystyy lopullisen lajimäärityksen tekemään. Repiä vai ollako repimättä? Siinäpä kysymys.
 
.