Uutiset:
Sain eilen kirjeen verovirastosta. Sen huumori valaisi muuten niin tylsän päiväni. Siinä kerrottiin minun omistavan puolet kahdesta asuirakennuksesta, jotka kumpikin ovat vakituisessa asuinkäytössä. Oman käsitykseni mukaan se toinen on purettu jo toistakymmentä vuotta sitten, eikä siellä tietääkseni kukaan ole asunut jälkeen 60-luvun. Ehkä maksan sen kiinteistöveron kuitenkin, etteivät tontin horsmapusikoissa mahdollisesti oleskelevat supikoirat ainakaan minun takiani saa häätöä. Yhdestä lomakkeella olevasta toteamuksesta olen viraston kanssa täysin samaa mieltä. Siinä mainittiin, että tässä uudemmassa asuinrakennuksessa on kellarikerros, joka on VIIMEISTELEMÄTÖN. Sitä se tosiaan on.
 
Eilen tuli myös puhelu matkahuollosta. Kiireiseltä vaikuttanut mies kysyi lähes hengästyneenä asuuko meillä Onni Vilhelmi niminen henkilö. Onnia odotti heillä paketti, jonka lähettäjä ja lähetyspaikkakuntakin minulle siinä hötäkässä kerrottiin. Kerroin, että saajan sukunimi täsmää kyllä Aviomieheen, mutta tuo Onni Vilhelmi ei. Mies kysyi vielä onko osoitteemme se ja se, katu numero se. Jouduin taas tuottamaan pettymyksen; ei ole katu ensinkään. – Olemme sitten saaneet väärää tietoa, totesi mies ja lopetimme tämän hedelmättömän dialogimme. Harmitti kyllä, etten tullut kysyneeksi mistä lähteestä he tämän väärän tiedon olivat saaneet. Siellä voisivat tietää meistä muutakin mielenkiintoista. Taloista ja niiden vakituisista asukkaistakin kenties.
 
Sanomalehtikatsaus:
Hesari julkaisi tänään aivan uuden huomion: Trombeja osuu myös asutuille alueille, vaikka ne yleensä aiheuttavat lähinnä vain metsätuhoja. Mikä ettei osuisi? Sääilmiöitähän ne ovat, eivätkä mitään ajattelevia olentoja, jotka itse päättäisivät tuhokohteistaan. Se, että ne useimmiten osuvat metsiin, johtuu kai siitä, että Suomi on enimmäkseen metsää? Trombi voi jopa yllättää pääkaupunkiseudun! Heh heh, niin kuin aina talvikin.
 
Kaikki lehdet uutisoivat tänään trombin (vai oliko se nyt sitten syöksyvirtaus?) tuhoista. Useimmat lehtijutut päättyivät lauseeseen: Ambulanssit ja pelastuslaitos yrittävät päästä paikalle. Mutta ystävämme Aamulehti (joka muuten suostui eilen julkaisemaan pari kommenttiani verkkosivullaan!!) lopetti komeasti näin: Aamulehden toimittaja ja kuvaaja ovat matkalla paikalle. Luojan kiitos, ajattelin minä, hehän kyllä tilanteen pelastavat.
 
Ja sitten se eilinen merisää:    
 
 
Vain vana jäi kun laivamme lähti... 
 
 
...ja tänne se meidät toi.
 
 
Tässä se laiva...
 
 
...ja tässä muita merellä kulkijoita. Näinkään ihanassa merisäässä en olisi halunnut olla tuossa vasemmanpuoleisessa aluksessa! Tuo roska veden pinnalla on siis soutuvene.
 
.