Tammikuu on tyly. Tammikuu on kylmä, kirkas ja terävä. Tammikuussa täytyy kömpiä ulos joulunhämyisestä luolasta ja aloittaa kaikki alusta. Tammikuussa pitää tehdä toimintasuunnitelma, talousarvio ja tilinpäätös. Tammikuussa on korkattava uusi kalenteri. Tammikuussa on opittava kirjoittamaan merkillinen vuosiluku. Tammikuussa on oltava täynnä intoa, reipas, ennakkoluuloton ja vastaanottavainen.
 
Tammikuussa on revittävä pihapuista kiinni ryytyneet jouluvalot (tai alettava kutsua niitä pääsiäisvaloiksi). Tammikuussa on viimeistään raahattava ulos variseva joulukuusi ja imuroitava nurkista kuivat neulaset. Tammikuussa on todettava ikkunoiden olevan edelleen pesemättä.Tammikuussa on syötävä kinkunräynesoppaa. Tammikuussa on pudotettava joulukilot ja aloitettava rantakuntoon-jumppa. Tammikuussa on löydettävä loukko, jonne joskus ammoin on kätkenyt suksensa; tammikuussa on pakko hiihtää!
 
Tammikuu on tylsä. Tammikuu on totinen.Tammikuussa kaikki on halpaa ja kaikkea pannaan halvalla. Tammikuussa on kestettävä ale, tupla-ale, penkojaiset ja loppurysäys. Tammikuussa on tutustuttava kesämallistoon ja tehtävä ennakkotilaus. Tammikuussa on tiedettävä tulevat trendit.
 
Tammikuu on tiukka ja peräänantamaton. Tammikuussa ei fuskata. Tammikuussa kaikki on tarkkaa ja täsmällistä. Tammikuussa ei mitään anneta anteeksi. Tammikuussa ylinopeussakkoihin ja elatusmaksuihin lasketaan tammikuulisä (ai,ei vai?). Tammikuussa ei lauleta yhteislauluja. Tammikuussa ei askarrella. Tammikuussa ei leivota piparkakkuja. Tipatonta viettävät eivät edes ryyppää.
 
Tammikuu ei näytä, maistu, kuulosta, eikä tunnu miltään.Tammikuu on turha ja turhauttava. Tammikuu on vain hutera, nariseva silta kaamosmasennuksen ja kevätväsymyksen välillä.
 
Tammikuussa ihmisen pitää palella aamusta iltaan ja öisin. Tammikuussa iho kutiaa, huulet rohtuvat ja kantapäät halkeilevat. Tammikuu synnyttää ennennäkemättömiä migreenikohtauksia. Kaikkiin tammikuun tauteihin ei koskaan saada diagnoosia.
 
Eikö mikään instanssi voisi ottaa asiakseen tammikuun edes vähittäisen poistamisen almanakasta? Jo tuotevastuun nojallakin tällaisen kuukauden saa palauttaa.