Nyt mää ymmärrän, mitä sitouttaminen tarkottaa. Se selvis mul eilen ehtomyähäl, ku syätiin pualukkarahkaa keittiön pöyrän viäres ja suunniteltiin tän päivän ohjelmaa. Rupesin siin nimittäin kyselemään, et eiks se riittäis ku valtuutetut jo istuu aamukahreksast iltapäiväl viiteen jossain palvelurakenneseminaaris. Täytyyks heitit viäl sen päätteeks ehtool kuskata linja-auton kans Vuahensaareen syämään ja teatterii kattomaan?
 
Se on kuulemma sitouttamist. Niil vois muuten tulla miäleen, et heitil on kotoki jossain ja siälläkin vois joskus olla. Ei ku luattamushenkilöitten kuuluu olla yhtä suurta perhet ja viättää aikaa yhres. Ei mittään päätöksii kai muuten saara sovinnos tehtyy. Ja kun hei seuraavan kerran näkkee toises vast huamen aamul; se seminaari jatkuu toisenki päivän.
 
Alueen yritykset tekkee kans parhaas. On avajaissii, vihkiäissii, tasavuasipäivii, laajentujaissii… Ympärs vuaren riittää juhlii, mihin hallitus vähintään täytyy kutsuu. Sit on viäl kesäteatterei, saunailloi saaristos, veneretkii ja naapurikuntaviarailui. Pualisot ja mukulat saa jäärä kotimiähiks, viättäkööt hei kesääs millai lystäävät. (Kyl mei tiätystäs parhaamme mukkaan viätetäänki.)
 
Sillon aikanas ku Aviomiähest tuli kunnanhallituksen peejii, joku tuttu sanos mul, et nyt sun täytyy ruveta iltapukui hankkimaan, ku alkaa kissanristiäisis juakseminen. Mää olin sillon jo niinpal realisti, et sanoin lissää sikalahaalarei hankkivani. Ja oikkias olin kans, niit olen tarvinnu, enkä iltapukuu kertaaka. Ainoat avec-kutsut tulee Veturitallin näyttelyitten avajaissiin, siäl kelpaa vähä arkisempikin asu.
 
Viimeks tulleest kutsust mää löysin porsaanreiän, mist mää halutessani voin livahtaa Laura Närhee ja Scandinavian hunksei kattomaan. Sama kutsu oli lähteny vissiin kaikkiin tän läänin laitoskeittiöihin ja siin oli et ”kutsu koskee kaikkia keittiönne työntekijöitä”. Mää olen nimenomaan hänen keittiös tyäntekijä ja ainoa viäl kaiken lisäks!