Niinkun viimisist päivityksist on voinnu päätellä, meil on kissa. En mää sitä varsinaisestas hankkinu, se vaan tuli. Ensin se yritti majottuu naapuriin, mut siäl on kissoi ennestäs ja siit syntys kärhämää. Kukas simmost viarast nurkkiis hualii, ku tuppaa omien kimppuun käymään. Mää sit aukasin oveni ja sanoin et tul tänne. Niin kauniski olet. Hampaat ja kynnet on kyl terävät, senkin olen täsä jo kokenu. Mut mei koitetaan tulla toimeen.

Ens alkuun kissa kulki ahkerastas sisäl ja ulos, enkä mää pitäny kiirut hiakkalaatikon kans, ajattelin et kyl hän asias ulkon toimittaa. Mut kun astusin sukkani lätäkköön, tuli kiiru ostoksil. Menin oikeen erikoisliikkeeseen ja valikoittin asiantuntijan opastuksel sopivan lootan, reikäkauhan ja hiakkasäkin. Yritin kissal sit niitten merkityst selittää, mut hän kattos muu sil ilmeel, et älä muija unta näe!

Ku kissa oppis olemaan öitä sisäl, alko vaan sulonen kraaputus kuulumaan aamuyäst kodinhoitohuaneest. Mää käänsin tyytyväisenä kylkee ja melkeen kehräsin. Aamutoimiin on kuulunu siitlähin kissanhiakan siivous ja kikkaroitten ja kokkareitten ulos viäminen. Tähän voi nyssit lopettaa lukemisen nee, jokka ei kestä tän tarkempii yksityiskohtii.

                                                   

No ni, mei muut jatketaan. Tavallisestas mää suaritan sen kauhomisen melkeen henkittämättä, tai sit hyvin vaan pinnallisestas hönkimäl. Hajut ei ol mittään miällyttävii! Mut tänäpän aamul, ku mää menin tyämaalleni, siäl leijus mitä vianoin kukkaistuaksu ja mää nuuskuttelin ympäriis, et mistä se tullee.

Vahvemmin se tuaksus siäl hiakkalootas päin. Ei voi olla totta, mää hunteerasin. Mut otin sit kokkaran lapiooni ja nostin ihan nenän alle. See se oli! Ja huamautan, et tää hiakka on ihan hajustamatont. Kai ihmisel voi tämmösii hallusinaatioi tulla, jos se päästäs sekkoo? Mun oli pakko kiikuttaa tää ihmeellinen ilmiö isännänkin nenän alle tyähuaneeseen (kaikkeen sitä voikin kissan isäntänä joutuu). Se ny ihan parfyymilt haise, mut joltain shampoolt tai pesuaineelt, tuumas isäntä. Jos on joku tulehrus.

Ulos pellon päisteeseen sen sit kiikutin, mitä ikinä sit olikin. Viäl nytkin se purkki ja lapio tuaksuu hyvält. Mitä tääl maailmas oikeen mahtaa tapahtuu?