Voisikohan jutun kuvitus olla tämän osoittelevampi? Betoniaskelmat. Näkyy siinä kyllä myös kauniit kengät, löysin ne omasta vaatekaapistani ja otin käyttöön!

 
Tuttu uni. Tosin uutta oli se, että olin lähdössä tällä kertaa Saksaan. Matkan syy ei minulle valjennut. Odottelin seurueeni kanssa jossain hotellihuoneessa. Kukaan ei tuntunut tietävän koneen lähtöaikaa. Ihmettelin missä matkatavarani ovat. Yritin kerätä käsilaukkuuni kaikkea, mitä kuvittelin tarvitsevani. Hoputin muita, että meidän on lähdettävä kentälle.
 
Loputtomasti betonisia, jyrkkiä portaita. Portaat alas majapaikastamme. Portaat ylös lentoasemalle. Kieltäydyin menemästä sisään pyöröovista. Laukkuni oli ensin löydyttävä. Palasin alas portaita. Hotelli ei enää ollutkaan aivan vieressä. Jouduin liukastelemaan pikkukengilläni lumista maantietä autojen seassa. En ollut varma tiehaarasta, josta minun pitäisi kääntyä.
 
Ajattelin rentouttavaa konjakkia, jonka ottaisin koneessa. Muistin sitten ettei se ollut sopivaa, koska mukanamme oli vieraita huollettavia lapsia. Lapsia? Missä he olivat? Yhtä kadoksissa kuin aikataulut, matkatavarat ja hotellikin. Lohdutin itseäni mielikuvalla, jossa olimme jo perillä ja mietin valmiiksi tekstaria, jonka lähettäisin kotiin. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa:
”Olemme perillä Saksassa.”
”Olemme värikkäiden vaiheiden jälkeen perillä Saksassa.”
Tosi mielikuvitusrikasta! Hylkäsin jälkimmäisen, koska arvelin vanhempieni siitä turhaan huolestuvan.
 
Heräsin sunnuntaiaamuun. Väsyttävät betoniaskelmat vaihtuivat taas kuivurin puusellaisiin. Olo oli unen jäljiltä ärtynyt ja tyytymätön. Ikään kuin olisin ollut itselleni kiukkuinen siitä, että palloni oli ollut niin totaalisesti hukassa. Muistin sitten äskettäin lukemani lehtijutun, joka kertoi Helsingin turistioppaiden työstä. Oppaat kertoivat, että yllättävän monet turistit luulevat olevansa Oslossa tai Tukholmassa! Heidät pitää siirtää kartalla oikeaan kohtaan ennen kuin aletaan suositella nähtävyyksiä. Parhaita kysymyksiä, joita oppaille oli tänä kesänä esitetty oli mm.
 
-        Mistä lähtee laiva Pariisiin?
-   Minulla olisi pari tuntia aikaa. Onkohan Lappi auki?