Vakaa aikomukseni oli tänään valittaa vain ja ainoastaan leivästä. Tai oikeastaan sen pakkauksesta. Vielä tarkemmin sanoen sen sulkijasta!
 
Tykkään syödä Salosen reikäleipää monestakin syystä. Se on leivottu kotimaisesta ruisjauhosta taikinajuureen. Se on nimenomaan ruisleipää, eikä mitään puoliksi vehnämömmöä. Siinä ei ole myöskään hiivaa, eikä lisäaineita. Kaiken lisäksi se maistuu hyvältä. Mutta.
 
Sen pakkaus on suljettu sillä pienellä valkoisella muovikapistuksella, jonka reunoissa on metallilangat ja johon on printattu päivämäärä. Valmistetaanko niitä tosiaan vain yhtä kokoa? Se kapistus kun on niin lyhyt, ettei se pysty lainkaan pitämään pussin suuta aisoissa, ja kaikki pussit aukeavat jo kaupan hyllyssä. Tyhmää.
 
Tämä on kyllä tylsää valitusta, ja minun pitikin kirjoittaa aiheesta räppi, että se olisi keventänyt tunnelmaa, mutta en sitten keksinytkään. Sori vaan.
 
Loikoilin siis kaikessa rauhassa sohvallani lukemassa lehteä tehtyäni tämän valitanvainyhdestäasiasta – päätöksen, sekä myös enkirjoitakaanräppiä – päätöksen. Ja mihin sitten silmäni osuukaan. Fiskars mainostaa toinen toistaan kauniimpia muumisaksia! Laadukkaita saksia kaikkeen leikkaamiseen kotona ja koulussa. Lapsille omat pyöreäkärkiset mallinsa. Ja vielä vasureillekin. Ja TAAS muumit pää alaspäin! Ei voi olla totta! Eikö sakset ripusteta naulaan kahvoistaan, vai säilyttääkö joku niitä terät ylöspäin? Niin herkistynyt olen tälle asialle, koska olen tästä aiheesta ennenkin kirjoittanut. Mitään vaan ei auta meikäläisen kansalaisaktivismi. Ei niin mitään. 
 
.