Rouva Varovainen näkee usein kauniita vaatteita postimyynnissä, mutta ei voi tilata niitä koska on iso. - Niin, tottakai sinä löydät sieltä vaatteita, kun olet niin pieni.
Sitä paitsi rouva Varovainen pelkää, ettei hän saa rahojaan takaisin, jos joutuu palauttamaan tuotteen. Melkein kuiskaten hän kysyy minulta onko minulle joskus käynyt niin, ja joudun vakuuttelemaan hänelle monta kertaa, ettei ole.
 
Rouva Varovainen ei voi enää koskaan pukeutua punaiseen vaatteeseen, koska Mies on kerran sanonut, että punainen on huoran väri. Eikä rouva Varovainen ota sitä riskiä, että näyttäisi huoralta, hyvänen aika! Rouva Varovainen ei myöskään voi käyttää kapeaa puolihametta, vaikka tykkäisi sellaisesta. Sillä Miehen mielestä vaimon kuuluu pukeutua pitkään ja leveään, ettei vaan vahingossakaan vaikuttaisi seksikkäältä.
 
Rouva Varovainen ei uskalla syödä kaupan porkkanoita, koska niistä tulee syöpä. Eikä viinirypäleitä. Itse asiassa rouva Varovaiselle tulee syöpä kaikesta, mitä hän ei ole itse omalla palstallaan kasvattanut. Kaikki muut kasvattajat ovat vastuuttomia ja huiskivat kaiken maailman myrkkyjä yltympäriinsä.
 
Rouva Varovainen ei osaa pilkkoa tomaatteja kastikkeen joukkoon, koska hän ei sitä ole koskaan ennenkään tehnyt. Kastikkeestahan voisi tulla vaikka minkä makuista, eikä Mieskään sitä söisi. Täytyy vaan antaa tomaattien mädäntyä, kun kaikkia ei jaksa tuoreena syödä. Yritän esitelmöidä, että lykopeeni on paljon paremmin imeytyvässä muodossa, kun tomaatin kypsentää. Rouva Varovaisen mielestä lykopeeni kuulostaa syöpää aiheuttavalta aineelta.
 
Rouva Varovainen ei lähde konserttiin ilman Miestä. Ihmiset voisivat alkaa puhua. Luulisivat vielä, että eroamassa ovat kokonaan. Konserttiin, kirkkoon, äänestämään, ruokakauppaan, uimahalliin, mustikoille, syntymäpäiväjuhliin (ja siis etenkin syntymäpäiväjuhliin) kuuluu mennä Miehen seurassa. Rouva Varovainen ei kertakaikkiaan kestä, jos joutuu juorujen kohteeksi.
 
Viime aikoina minusta on alkanut tuntua, että rouva Varovainen hiukan kadehtii tätä minun blogiani. – Niin tietenkin sinä voit pitää blogia kun keksit aina kaikenlaista ja osaat ottaa valokuvia. Ja kun minä en millään ehdikään kun…
Rouva Varovainen on aina antanut ymmärtää olevansa hyvin kiireinen ja tärkeä ihminen. Jos hän nyt blogia alkaisi kirjoittaa, niin ihmiset huomaisivat hänellä olevan aikaa tuollaiseenkin jonninjoutavaan. Ei sitä mainettaan sovi sillä lailla pilata.
 
Rouva Varovainen ei muuten usko, että on olemassa niin hyväntahtoisia ihmisiä, että tekevät ilmaiseksi toisille blogipohjia. Hän on varoittanut minua suuresta takautuvasta laskusta, jonka tulen saamaan monen kuukauden ajalta. Itku tästä ilosta vielä tulee!
 
.